Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής ..Νέος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γ. Δημόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ3Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΥ), εκλέχτηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος κατόπιν σχετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της διοικούσας παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική».

Η εκλογή του νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έκτακτη – κατεπείγουσα  δια ζώσης συνεδρίαση στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αποδοχή παραίτησης Προέδρου και εκλογή νέου Προέδρου του ΠεριφΠΡΟΕΔΡΟΣ1ερειακού Συμβουλίου Αττικής

Κατά την εισηγητική του ομιλία του ο Γ. Πατούλης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης, ανταποκρίθηκε με δημοκρατικό ήθος και πληρότητα στα καθήκοντά του, σε μια απαιτητική και δύσκολη συγκυρία για τις διαδικασίες του ΠΕΣΥ εξαιτίας και της πανδημίας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ΠΕΣΥ κος Χρ. Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την παράταξη του, αλλά και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, όλοι τον περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και συνέδραμαν με την συμμετοχή τους, στο έργο του καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την ενωτική και θεσμική υπηρεσία που προσέφερε από την θέση του Προέδρου ΠΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κος Γ. Δημόπουλος, ευχαρίστησε την παράταξη της διοικούσας αρχής της Περιφέρειας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης για την τιμητική πρόταση στο πρόσωπό του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  για την πρόταση, την παράταξη μου  για την εκλογή μου αλλά και όλες τις παρατάξεις που επικύρωσαν ή και όχι την υποψηφιότητά μου για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον απερχόμενο Πρόεδρο γιατί κράτησε επάξια το τιμόνι στην απαρχή ενός νέου  μοντέλου λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ως απότοκο του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *