Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Νέο Προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ2Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην υβριδική συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου και των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής

Με την εκλογή νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το 2022.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Πατούλης ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Προεδρείο καθώς και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμβάλλουν, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των οργάνων του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ3Στην συνεδρίαση μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία το μέλος της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Χ. Θεοδωρόπουλος. Στην θέση του Αντιπροέδρου μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Θ. Σχινά, εξελέγη μετά από πρόταση της παράταξης της κας Δούρου «Δύναμη Ζωής» ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σ. Κοροβέσης. Στη θέση του Γραμματέα παραμένει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Σ. Αδαμόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και καθώς και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων και όλους τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.

Η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής πραγματοποιήθηκε με δια ζώσης ψηφοφορία. Σε σύνολο 101 Περιφερειακών Συμβούλων ψήφισαν  86 με έγκυρα ψηφοδέλτια 84. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι εξής:

 

Νέα Αρχή για την Αττική

Τακτικά Μέλη: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αδαμοπούλου Γεωργία, Βλάχου Γεωργία, Κατσιγιάννης Αθανάσιος.

Αναπληρωματικά: Γεωργόπουλος Γεώργιος, Βάρσου Μαργαρίτα, Λεονάρδου Πολυτίμη, Μελλάς Σταύρος.

 

Δύναμη Ζωής

Τακτικοί: Βερελή Βάσω, Λογοθέτη Κατερίνα.

Αναπληρωματικά: Αγγέλης Σπύρος, Μπαλάφας Γιώργος.

 

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής

Τακτικός: Δ. Κατσικάρης.

Αναπληρωματικός: Ν. Ανδρουλακάκης

 

Λαϊκή Συσπείρωση: Τημπλαλέξης Γρηγόριος

Αναπληρωματικό: Βαλαβάνη Στυλιανή

 

Οικολογική Συμμαχία

Τακτικό Μέλος: Δημητρίου Γεώργιος

Αναπληρωματικό: Τατάγια Χριστίνα

 

Ως ανεξάρτητη εκλέγεται στην Επιτροπή η κ. Αγγελάκη Δήμητρα.

Στη επιτροπή μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πατούλη θα συμμετέχουν οι Αντιπεριφερειάρχες Λ. Κοσμόπουλος και Β. Γιαννακόπουλος, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής θα αναπληρώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Οι παρατάξεις «Ανυπόταχτη Αττική» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ», απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *