Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Προληπτικός έλεγχος καρκίνου μήτρας σε Παλαιό Φάληρο

ΕΛΕΓΧΟΣ1Με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών ηλικίας από 21 έως 65 ετών ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δωρεάν πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με εξετάσεις «Τεστ ΠΑΠ» που διοργάνωσε ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Aenorasis.

Το προληπτικό διαγνωστικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, ήταν άλλη μία πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του ΕΔΔΥΠΠΥ για να προαχθεί η σημασία της πρόληψης της υγείας στη συνείδηση των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, στήριξαν την πρωτοβουλία με την παρουσία τους, το πρωί της Παρασκευής (10/6), στο ΚΕΠ Υγείας Π. Φαλήρου. Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης, ενώ τους ελέγχους διενήργησε η ιατρός Ελένη Κελετζιάν.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ.  Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ Ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο ο οποίος, ως μέλος του Προεδρείου του ΕΔΔΥΠΠΥ προάγει ιδιαίτερα τα προγράμματα της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου και δείχνει όχι μόνο μία ιδιαίτερη σπουδή για τους πολίτες του, αλλά θα πω ότι έχει καταταχθεί στις πρωτιές τοπικής αυτοδιοίκησης να διατηρεί υγιείς τους πολίτες. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει αναδείξει την σπουδαιότητα της δομής των ΚΕΠ  Υγείας ή οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης πριν εκδηλώσουν την νόσο».

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε κι εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργείστε το δικό σας προφίλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *