Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Διευκολύνεται περαιτέρω η διαδικασία υποβολής προτάσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΜε στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρήσεων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής ύψους 200 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την δεύτερη τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης.

Ειδικότερα, με εντολή του Περιφερειάρχη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας με τα αρμόδια Πρωτοδικεία Αττικής, δίνεται πλέον η δυνατότητα υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης με την οποία εξουσιοδοτείται η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να αναζητήσει, για λογαριασμό της επιχείρησης που υποβάλλει αίτηση, τα σχετικά πιστοποιητικά από τα Πρωτοδικεία.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται και επιταχύνεται σημαντικά η σχετική διαδικασία υποβολής αιτήσεων, καθώς δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση των πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, μη θέσης σε εκκαθάριση κ.λ.π., γεγονός που έχει αναγνωριστεί και από τα πρωτοδικεία.

Επιπλέον στην τροποποίηση προστέθηκαν οι ναυτικές εταιρείες-ημερόπλοια στους δυνητικούς δικαιούχους της πρόσκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι με ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίζουν τη βαθμολογία τους και τις πιθανότητες ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *