Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Σε κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Μετατρέπεται το Αστικό Σχολείο Ποταμού

πατούλης κύθηραΟ Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκης υπέγραψαν εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Μπόγρη, την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων».

Το εμβληματικό αυτό έργο για το νησί έχει χρηματοδοτηθεί με 350.000€ από το πρόγραμμα CLLD/LEADER και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων αμέσως μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ποταμού, αλλά συνολικά για το νησί των Κυθήρων, αφού το «Αστικόν Σχολείον» αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο του νησιού συνυφασμένο με μια μακραίωνη ιστορία και παράδοση.

Ειδικότερα προβλέπεται εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου,  διαμόρφωση και φύτευση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και προμήθεια των απαραίτητων ειδών σχετικά με την μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *