Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Πειραιά.Συντήρηση, Βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες κεντρικών οδικών αξόνων.

αντωνάκουΞεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και αναβάθμισης του πρασίνου των νησίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Εργασίες θα εκτελεστούν στις νησίδες των Λεωφόρων Π. Ράλλη, Λαοδικείας, Σαλαμίνος, Ειρήνης, Δημοκρατίας, Παπανδρέου, Ακτή Κονδύλη, Βασιλειάδη και Ηετιώνεια και περιλαμβάνουν:

  • Τη συντήρηση των χώρων πρασίνου (κλάδεμα, κούρεμα κ.λπ.) σε όλους τους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της.
  • Τον καθαρισμό των χώρων πρασίνου και των πλακόστρωτων επιφανειών των νησίδων, των κόμβων (ισόπεδων και ανισόπεδων), των ρείθρων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων πλακών και ρείθρων.
  • Τη συντήρηση, την άρση των βλαβών και την εξασφάλιση της λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος.
  • Την κοπή-εκρίζωση ξερών θάμνων και δέντρων και την αντικατάστασή τους με νέα φυτά αλλά και τη συμπλήρωση φυτών.
  • Τη συμπληρωματική φύτευση νέων φυτών σε νησίδες, όπου έχει υποβαθμιστεί το υπάρχον πράσινο και τη φύτευση εποχιακών και ετήσιων καλλωπιστικών φυτών.
sdr
sdr

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου ανάφερε:

«Σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προχωράμε παράλληλα με τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στην αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Ήδη σε αρκετά σημεία η φύτευση καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών δημιουργεί μια νέα ευχάριστη εικόνα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *