Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πολιτεία Καινοτομίας» στη ΧΡΩΠΕΙ.Με την στήριξη του ΕΒΕΠ

ΕΒΕΠΜία φυσική έδρα καινοτομίας στη χώρα και σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, επιδιώκεται να αναπτυχθεί στην έκταση του πρώην εργοστασίου χρωματουργίας ΧΡΩΠΕΙ, στην οδό Πειραιώς. Για το φιλόδοξο αυτό έργο μίλησε στη Δ.Ε. του Ε.Β.Ε.Π. ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και βρίσκεται στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο και αναμένεται ισχυρό.

Σήμερα, η εικόνα των εγκαταστάσεων, σε εμβαδόν 17.900 τετραγωνικά μέτρα, είναι αυτή της απόλυτης εγκατάλειψης, καθώς έμειναν αναξιοποίητες, από τη δεκαετία του 1980, όταν διέκοψε τη λειτουργία του το εργοστάσιο, έπειτα από σχεδόν έναν «αιώνα ζωής».

Ο κ. Χ. Δήμας, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τα μέλη του Ε.Β.Ε.Π. ότι: «Όλα δείχνουν πως θα κατατεθούν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αρκετά σχήματα, ενώ ανάδοχος αναμένεται να υπάρξει αρχές του 2022. Απαιτούνται επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, όπως και στη διαχείριση οικοσυστημάτων καινοτομίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που θα ήθελαν να νοικιάσουν χώρους για να στεγαστούν στην πολιτεία καινοτομίας..

Το Ε.Β.Ε.Π., από της γνωστοποίησης των προθέσεων ανάπτυξης του κόμβου καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα, από το καλοκαίρι του 2020 εξέφρασε το έμπρακτο ενδιαφέρον και την πρόθεσή του να σταθεί, με κάθε τρόπο, αρωγός στην υλοποίηση του καινοτόμου αυτού έργου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *