Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ

Λάτρης του γυναικείου φύλλου ο Φουστάνος

φουστάνοςΕίναι λάτρης του γυναικείου φύλου και ένας από τους γνωστότερους πλαστικούς χειρουργούς της Ελλάδας. Ο Ανδρέας Φουστάνος, που γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1951 στην Αθήνα, αγαπάει τα σπορ αυτοκίνητα, το Λονδίνο -όπου έχει δύο σπίτια- και τη Νέα Υόρκη, που επισκέπτεται συχνά για λόγους αναψυχής.

Ο Ανδρέας Φουστάνος έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει δυο κόρες, την Ιζαμπέλα και την Αντριάνα. Από την εποχή του διαζυγίου του με τη δεύτερη σύζυγό τoυ, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, ο γιατρός συνοδεύεται πάντα από πολύ όμορφες γυναίκες και οι σύντροφοί του είναι πάντα κατά πολλά χρόνια μικρότερες του.

 

 

Άγιος Βασίλης ο Τζον Τραβόλτα

τραβόλταΟ 66χρονος Αμερικανός σταρ πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ, στο κλίμα των πρωτόγνωρων φετινών Χριστουγέννων

Στη διαφήμιση, πλάι του συμμετέχει και ο Σάμιουελ Τζάκσον, συμπρωταγωνιστής του στη θρυλική ταινία «Pulp Fiction» (1994) του Κουέντιν Ταραντίνο.

 

 

Ευτυχισμένος Οικογενειάρχης ο Χατζηνάσιος

χατζηνάσιοςΌταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος σπούδαζε στο Παρίσι, η Μαρία, ήδη «τσιμπημένη» μαζί του, του έστελνε συνέχεια –σχεδόν μέρα παρά μέρα- γράμματα σε γαλάζιο επιστολόχαρτο και σε γαλάζιο φάκελο. Όταν μετά από χρόνια ο Γιώργος Κανελλόπουλος του έδωσε στίχους και διάβασε «Τα γαλάζια σου γράμματα», έπαθε πλάκα. Νόμιζε ότι είχε μιλήσει με την Μαρία…

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη 19 Ιανουαρίου, το 1942. Γιος του Αγάπιου Χατζηνάσιου, καθηγητή μουσικής, ο οποίος μάλιστα εθεωρείτο ένας από τούς καλύτερους σαξοφωνίστες, της εποχής του. Ο Γιώργος και η γυναίκα του η Μαρία είναι μαζί εδώ και 45 χρόνια και έχουν αποκτήσει 2 κόρες και ένα γιο.

 

 

Νωρίς έφυγε η Άννα Μαντζουράνη

μαντζουράνηΗ Άννα Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Το 1952 σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Τ. Μουζενίδη και στη σχολή τραγουδιού Μ. Καλφοπούλου.

Πρωτοεμφανίσθηκε στο θέατρο το 1952 με το θίασο Ελληνικής Μουσικής Κωμωδίας του Τ. Μουζενίδη. Στη ζωή της υπηρέτησε κυρίως την επιθεώρηση. Κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο ΦΕΚΘ το 1981 για την ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα».

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε συνολικά σε 45 ταινίες. Έπαιξε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, του Ντίνου Ηλιόπουλου, του Γιάννη Γκιωνάκη και της Ρένας Βλαχοπούλου.

 

 

Γιάννης Διακογιάννης ο αθλητικογράφος

διακογιάννηςΘυμάστε τον δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που για πολλούς είναι ο κορυφαίος αθλητικός συντάκτης όλων των εποχών; Δείτε, λοιπόν, πώς είναι σήμερα ο πρώτος παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής» που έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν στα παιχνίδια σε ρόλο σχολιαστή.

Τον Ιούλιο του 2014, συγκεκριμένα, στην τότε ΝΕΡΙΤ εμφανίζονται σε εκπομπή ο αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης και η θετή και αγαπημένη του κόρη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

 

 

Παντοτινά τα τραγούδια της Ντόλι

πάρτονΑπό τα πρώτα τραγούδια που έχει γράψει η Ντόλι Πάρτον είναι και το «Ι will always love you», που δεκαετίες αργότερα έγινε τεράστια επιτυχία από τη Γουίτνεϊ Χιούστον στην ταινία «Σωματοφύλακας». Αρχικά όμως είχε γίνει επιτυχία από την ίδια.

Kάπου στη δεκαετία του ’60, ο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ της ζήτησε την άδεια να το τραγουδήσει και ο «βασιλιάς του rock ‘n roll», με τον όρο όμως ότι θα του παραχωρούσε το 50% των δικαιωμάτων. Όλοι την προέτρεπαν να δεχτεί, αλλά όπως είπε η ίδια: «Κάτι μέσα μου έλεγε πως δεν γίνεται. Και δεν το έκανα». Έτσι, ο Έλβις δεν τραγούδησε ποτέ το τραγούδι, αλλά η Ντόλι Πάρτον θησαύρισε από τα δικαιώματα αμέσως μετά το 1992, όταν το ερμήνευσε η Γουίτνεϊ Χιούστον.

 

 

Υπόχρεη στον Δημήτρη Χόρν η Ανουσάκη

ανουσάκηΤον πρώτο της ρόλο τον «έχασε» λόγω ηλικίας: «Στα 15 μου, ήρθε ο Βασίλης Γεωργιάδης στο σπίτι και όταν είδε ότι είμαι τόσο μικρή, δεν με πήρε».

Για έναν τελείως διαφορετικό λόγο, όμως, δεν έπαιξε στην επόμενη ταινία: «Ο Δημήτρης Χορν, που ήταν ένας άνθρωπος δικός μου, με φώναξε για το πρώτο μου δοκιμαστικό. Το έκανα το 1960 για την ταινία “Αλίμονο στους νέους”, με ζήλεψε τότε κάποια και δεν με ήθελε». Παρόλα αυτά μπήκε σχεδόν παιδί στη σχολή: «Μπήκα στα 16 μου στο Εθνικό, σαν εξαιρετικό ταλέντο.

 

 

Ο Θάνος Βοήθησε τον Ανδρέα

μικρούτσικοςΓια όλους και για όλα μιλά κάθε φορά ο Ανδρέας Μικρούτσικος και αναφέρεται συχνά στην μεγάλη βοήθεια που πάντα είχε από τον αδελφό του Θάνο.

«Το φταίξιμο είναι όλο δικό μου. Εγώ που εξιδανίκευα μια γυναίκα που ήθελα να είμαι δίπλα της. Αν είσαι τσιμπημένος μπορεί να τοποθετήσεις στις φωνητικές της χορδές ό,τι εσύ θέλεις. Να πιστεύεις ό,τι πιστεύει εσένα. Να παίρνεις τις απαντήσεις που θέλεις να ακούσεις. Να μεταφράζεις τις σιωπές της με δική σου μετάφραση» κατέληξε.

 

 

Πανέμορφη η Γιόχανσον

γιόχανσονH Σκάρλετ Γιόχανσον είναι αμερικανίδα ηθοποιός, από τα βαριά ονόματα του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια. Όμορφη, σέξι και με το υψηλότερο κασέ από οποιαδήποτε άλλη συνάδελφό της, διακρίνεται για τις ερμηνείες της σε ρόλους δυναμικών γυναικών. Παιδί-θαύμα της μεγάλης οθόνης, πέρασε ομαλά σε ρόλους ενηλίκων και σε όσους αμφισβήτησαν το ταλέντο της.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει ήδη τρεις γάμους στο ενεργητικό της.

 

 

Πατέρας και πάλι ο Γονίδης

γονίδηςΟ δημοφιλής τραγουδιστής απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στα 63 του, καρπό του έρωτά του με τη σύζυγό του Κατερίνα Κουργιουξίδου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι σα να γίνομαι ξανά νέος. Βέβαια και ήμουν εκεί. Δεν μπήκα μέσα, ήθελα να το ζήσω παραδοσιακά και να περιμένω. Ήθελα να γίνει όπως γίνεται πάντα. Μου μοιάζει πάρα πολύ και έχει μόνο τα χείλη της γυναίκας μου. Η Κατερίνα είναι πολύ ευτυχισμένη».

 

 

Στο πλευρό της συζύγου του ο Κωστής

κωστήςΟ Τάσος Κωστής έδωσε τη δική του μάχη με τον καρκίνο και πλέον έχει βγει νικητής. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε στο πλευρό του την οικογένειά του, η οποία τον στήριξε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του. Ο Τάσος Κωστής παραχώρησε συνέντευξη και αποκάλυψε πως και η σύζυγός του υποβλήθηκε σε χειρουργείο καρκίνου στον πνεύμονα.

Ο ίδιος είναι συνεχώς στο πλευρό της και της δίνει δύναμη…

Σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε και ότι πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος από άποψη γιατί όλοι έχουμε μέσα μας και το καλό και το κακό.

 

 

Ο σεμνός Ιάκωβος Ψαρράς

ψαρράςΟ Ιάκωβος Ψαρράς γεννήθηκε στη Νάξο το 1936. Ήταν έλληνας ηθοποιός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με το οποίο συνδέθηκε στενά, αφού συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους περισσότερους σκηνοθέτες και έπαιξε πολλούς ρόλους.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1957, σε ηλικία 20 ετών. Από τότε και για 50 συναπτά χρόνια, υπηρέτησε το Εθνικό Θέατρο. Παντρεύτηκε τις ηθοποιούς Μαρούλα Ρώτα (με την οποία απέκτησε μια κόρη) και τη Λιάνα Λαζαρίδου (με την οποία απέκτησε άλλη μια κόρη).

 

 

Ο Θρυλικός Ντέϊβιντ

κάσιντιΟ Ντέιβιντ Κάσιντι ήταν αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, ένα από τα είδωλα της νεολαίας τη δεκαετία του ’70. Έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσα από την τηλεοπτική σειρά «The Partridge Family» («Μια χαρούμενη οικογένεια»).

Ο Ντέιβιντ Κάσιντι γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, κυρίως στο εφηβικό κοινό, ερμηνεύοντας το ρόλο του νεαρού Κιθ Ντάγκλας Πάρτριτζ στη μουσική τηλεοπτική σειρά «The Partridge Family» που έκανε πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου 1970 και προβαλλόταν έως τις 23 Μαρτίου 1974.

 

 

Πρώτα φεύγει η ψυχή κατά τον Καραντάϊν

καραντάίνΟ David Carradine ήταν ένας Αμερικανός ηθοποιός γνωστός για το ρόλο των πολεμικών τεχνών. Είναι ίσως πιο γνωστός ως το αστέρι της τηλεοπτικής σειράς Kung Fu της δεκαετίας του 1970, παίζοντας τον Kwai Chang Caine, έναν ειρηνικό μοναχό Shaolin που ταξιδεύει μέσα από την Αμερικανική Παλιά Δύση .Έπαιξε επίσης τον τίτλο και των δύο ταινιών Kill Bill.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Carradine συνελήφθη και διώχθηκε για διάφορα αδικήματα, τα οποία συχνά αφορούσαν κατάχρηση ουσιών. Πέθανε κατά λάθος σε ηλικία 72 ετών λόγω αυτοερωτικής ασφυξίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *