Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

 

3Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια με την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το Συνέδριο συνέπεσε με τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τα 40 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των 80 φιλοξενούμενων ξένων δημοσιογράφων από τις 26-30/10/22 στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εμβληματικά μνημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Οι Δελφοί, το μαρτυρικό Δίστομο, ο Ορχομενός, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού υποδέχτηκαν, φιλοξένησαν και ξενάγησαν τους συναδέλφους από την Ευρώπη, την Αμερική, το Βιετνάμ.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΩΡ και το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, την εταιρεία ΠΑΛΛΙΡΟΙΑ αλλά και επίσκεψη στα μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και έγιναν εκλογές για το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο στις οποίες επανεξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων η κ. Σάγια Τσαουσίδου, η οποία είναι και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος.

Το νέο Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο: President: Isaia Tsaousidou Greece. Vice-Presidents: Javier Arribas Spain, Tibor Macak Slovakia and Guiseppe Jacobini Italy, Secretary-General: Edward Steen Austria, Treasurer: Pat Humphreys UK, Representative for Brussels: Gian Paolo Arcado France, Representative for Freedom of the Press and Disinformation: Kyriakos Pieridis Cyprus.

Στη φωτογραφία Ελληνίδα Πρόεδρος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, κ. Σάγια Τσαουσίδου, με τον υπεύθυνο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *