Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συναυλία ΚΚΕ προς τιμή του Σταύρου Ξαρχάκου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

Όλα τα μέτρα θα ήταν πιο υποφερτά, αν στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, οι γεμάτοι τιποτολογία πολιτικοί λόγοι αντικαθίσταντξαρχάκοςσυναυλίες. Δεν νομίζετε;

Ευτυχώς κάποιοι το συνέλαβαν και έτσι το Σάββατο σε ένα κατάμεστο Στάδιο απολαύσαμε μια πραγματικά μεγαλειώδη συναυλία υπό την Διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και με σπουδαίους ερμηνευτές: Τον Μανώλη Μητσιά, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ηρώ Σαΐα, την Μποφίλιου, την Μίλτο Πασχαλίδη, τον Νταλάρα, τραγούδια σταθμοί στην ιστορία του Ελληνικού Τραγουδιού, όπως το «Μάνα μου Ελλάς», «Η Καισαριανή», «Τα Τραίνα που φύγαν», «Το Δίχτυ», «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά», «Από το μεγάλο μας τσίρκο», «Το ρεμπέτικο», όπως το «Καίγομαι Καίγομαι» που το ερμήνευσε με πολύ συγκλονιστικό τρόπο η Ηρώ Σαΐα, ενώ εκατοντάδες φώτα αναμμένα από τους θεατές με τα κινητά τους, δημιουργούσαν μια βαθειά συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο λόγος του κ. Κουτσούμπα στην αρχή της συναυλίας, δεν περιείχε καθόλου πολιτικές κορώνες και τα συνήθη, αλλά αναφέρθηκε αποκλειστικά στο έργο του Ξαρχάκου, στην αξιοπρέπεια, το ήθος και την μετριοφροσύνη του, αφού όπως λέει ο ίδιος η έπαρση ταιριάζει μόνο στην Σημαία, όχι στους ανθρώπους. Αγωνιζόμενος πάντα κατά της λογοκρισίας με αποτέλεσμα να μην τυγχάνει ποτέ οποιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης.

Στο τέλος ο κ. Κουτσούμπας του πρόσφερε έναν πίνακα που απεικόνιζε μερικά μπλε λουλούδια. Το κόκκινο απουσίαζε ακόμη και από τα λουλούδια του πίνακα!

Επαναλαμβάνω, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση με υποδειγματική τάξη, σοβαρότητα αλλά και πολύ ζωηρό χειροκρότημα αξιοπρέπεια παρ’ όλο που ο κόσμος ήταν πολυπληθέστατος και είναι παρήγορο πως ανταποκρίνεται και εκτιμά την ποιότητα και την εντιμότητα.

Ας τα βλέπουν αυτά όλοι αυτοί που θέλουν να μας μετατρέψουν σε μάζα ηλιθίων.

Βαρβάρα Τσιάλτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *