Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σύνδεσμος Απανταχού Καστελλοριζίων» επέτειος 100 χρόνων από την ίδρυση

IMG_9192 IMG_9223Με μια σεμνή τελετή γιορτάστηκε από τον «Σύνδεσμο Απανταχού Καστελλοριζίων Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Η τελετή έγινε στο εντευκτήριο του Συνδέσμου, Κολοκοτρώνη 153, στον Πειραιά.

Πάντοτε ο Σύνδεσμος είχε έδρα του τον Πειραιά. Και στέκι των Καστελλοριζίων, ήταν δύο καφενεία κοντά στο Τελωνείο κι απέναντι στον Άγιο Νικόλα. O πρώτος ιδιόκτητος χώρος του Συνδέσμου, ήταν ένα ημιισόγειο πατάρι 33 τ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Και με την κληρονομιά που του άφησε η Θεία Χρυσή (Χρυσή Πεγκλή) – ένα οικόπεδο στα Γλυκά Νερά  και δύο οικόπεδα στο Καστελλόριζο – απόκτησε τον δικό του χώρο. Πουλώντας το πρώτο οικόπεδο, αγοράστηκε το διαμέρισμα που στεγάζεται τώρα ο Σύνδεσμος.

Τον Δεκέμβριο του 1982, ο Σύνδεσμός μας, βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών, τον Οκτώβριο δε του 2001, ο Δήμαρχος Αθηναίων του απονέμει ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Την εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός άλλων και, ο Επίτιμος Αρχηγός Στρατού, στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος, αντιστράτηγος ε.α. οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Ιωάννης Φραγκούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρπαθίων κ. Ιωάννης Καραϊτιανός, ο αντιπρόεδρος και ο γεν. γραμματέας  του Συνδέσμου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων κ.κ. Χαράλαμπος Χατζόπουλος και Γρηγόρης Χατζηαντωνίου, η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Καστελλορίζου κ. Κυριακή Ντάφλου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου, καθηγητής κ. Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης με τη σύζυγό του και η επί σειρά ετών αντιπρόεδρος κ. Κρυστάλλω Λοίζου, ο συγγραφέας – Ιστορικός κ. Κυριάκος Χονδρός με τη σύζυγό του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Νικολαράς κήρυξε την έναρξη της γιορτής καλωσορίζοντας του παρόντες και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, και στη συνέχεια ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην όλων των θανόντων προέδρων και των μελών του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις :

  • Στην πρόεδρο του τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού του Πειραιά κ. Kαλλιόπη Βαρουδάκη σε αναγνώριση και εκτίμηση της ανιδιοτελούς προσφοράς της στην προβολή και ανάδειξη των χορών του Καστελλορίζου.
  • Στην ιστορικό του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών κα Ειρήνη Σαρίογλου Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα», για την εξαιρετική διοργάνωσή του στο Καστελλόριζο.
  • Στην ηθοποιό και συνθέτρια κα Φωτεινή Μπαξεβάνη, για την ερμηνεία της και τη μουσική στον μονόλογο «Η Κυρά της Ρω» του κ. Γιάννη Σκαραγκά.
  • Στον συγγραφέα κ. Γιάννη Σκαραγκά για το βιβλίο του «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» εμπνευσμένο από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη

Αποδόθηκε επίσης ΕΠΑΙΝΟΣ στον κύριο Σπύρο Χρυσικόπουλο, σε αναγνώριση του επιτεύγματός του να διανύσει κολυμπώντας την απόσταση των 72 ν.μ. από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του νησιού μας και τον υψίστης σημασίας ρόλο που έχει η γεωγραφική του θέση για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και το φλουρί έπεσε στον κ. Ι. Φραγκούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος προσέφερε εδέσματα, αναψυκτικά και χαλβά Καστελλορίζου,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *