Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα γλυκά βέλη του Νιγρίνου

νιγρίνο“Αφού θες να σου μιλήσω για το Νιγρίνο, θα σου πω ότι ήταν πολύ καλός τοξότης. Τα λόγια του ήταν βέλη. Δεν ήταν όμως από κείνους που τεντώνουν τη χορδή αδύναμα και δεν βρίσκουν ποτέ το στόχο της ψυχής των μαθητών τους. Ούτε από κείνους που ρίχνουν τα βέλη τόσο δυνατά που διαπερνούν το στόχο κι αφήνουν στην ψυχή ένα ανοιχτό τραύμα.

Εκείνος μελετούσε το στόχο αν ήταν μαλακός ή σκληρός (γιατί υπάρχουν κι άτρωτοι στόχοι). Κατόπιν άλειφε το βέλος του με φάρμακο γλυκό (όχι με δηλητήριο όπως οι Σκύθες) κι έριχνε εντέχνως, με τη σωστή δύναμη. Το βέλος καρφωνόταν, έμενε στο στόχο και το γλυκό φάρμακο σκορπιζόταν ολόγυρα και πλημμύριζε την ψυχή. Για τούτο το λόγο ευχαριστιόνταν και δάκρυζαν όσοι τον άκουγαν, πράγμα που έπαθα κι εγώ ο ίδιος, γιατί το φάρμακο του Νιγρίνου διαπέρασε την ψυχή μου. Μου έρχεται λοιπόν να του πω εκείνο το λόγο του Ποιητή: Χτύπα έτσι και θα γίνει φως!”

Κατερίνα Χιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *