Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα νέα του Καραγκιόζη

 

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣΔώσαν και τον Πύργο ακόμα, κι ενώ λέγαν πως θα πέσει,

τον επήραν οι Κινέζοι, «ντούρο» και στην ίδια θέση!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Σταυράκι καλημέρα, τι νέα;

ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ: Μάγκα, πήδηξ’ ο ποντικός, και πήγε στην Κορέα!

ΚΑΡ: Που το θυμήθηκες! Το λέγαμε όταν ήμαστε νευριασμένοι…

ΣΤΑΥΡ: Σαφώς! Καθ’ ότιν είμαι σοχαδιασμένος!

ΚΑΡ: Δηλαδή, τι έγινε;

ΣΤΑΥΡ: Σεριάνιζα ρε μάγκα παραλιακώς, και μπροστά από το γίγαντα…

ΚΑΡ: Τον Πύργο στο λιμάνι;

ΣΤΑΥΡ: Ναι γειά, μου την «πέφτει» ένα αλάνι! Θείο, μου λέει, δε φοβάσαι που περνάς μπρος από τον πύργο; Γιατί έχει φαντάσματα, του λέω; Όχι, μου λέει χαχανίζοντας, αλλά εδώ και χρόνια μας ζαλίζουνε τον έρωτα ότι ο πύργος γέρνει, και ότι δεν την βγάζει καθαρή! Θα πέσει! Κι είχα μία σκασίλα του λέω! Γουστάρω, μου λέει ο χάχας, αλλά αν σου σκάσει στη γκλάβα; Τον «κόβω» λοξά, κι αρχίζω να καθαρίζω τα νύχια μου με τη φαλτσέτα! Το «πιάνει» ο χάλιας, καθ’ ότι της πιάτσας, κάνει «τουμπέκα» και στρίβει αλλά Γαλλικά. Εμένα όμως, μου ανάψανε τα αίματα! Όντως, ρε βλάμη, ενώ μας πρήζανε ότι είναι του πεταμού, στο ξαφνικό, τον δώσανε στα ανθρωπάκια που έχουν βγάλει τη «χρυσή»!

ΚΑΡ: Ποια χρυσή ρε Σταύρο; Αυτό είναι το χρώμα τους!

ΣΤΑΥΡ: Είπα κι εγώ!…

ΚΑΡ: Και οι Κινέζοι Σταυράκι, δεν είναι κορόϊδα, να πάρουνε κάτι που μπορεί να σκάσει σαν καρπούζι, και να δίνουνε αποζημιώσεις!

ΣΤΑΥΡ: Σαφώς Μόρτη, γιατί ο γεροντόμαγκας που τον «σενιάρισε» και «έσαξε», κουφέτο και τον Περαία, δεν ήτανε «χάπατο»! Αλλά οι χαχόληδεςε που δεν τον γουστάρανε, τον «θάβανε»! Τώρα όμως που θα τσεπώσουνε τα «μπικικίνια» ο πυργαντές έγινε «ντούρος Κουμουντούρος»! Μπήκες;

ΚΑΡ: Έτσι είναι Σταύρο! Κι αν δεν είχε γίνει απ’ τους αρχιτέκτονες αντισεισμική μελέτη, να πατάνε τα θεμέλια απάνω σε γυαλιά, μετά τον σεισμό του 81, θα ψάχναμε να τον βρούμε! Τελικά Σταυράκι φάνηκε ότι όλα αυτά, τα ξέρανε και τα παραξέρανε, αλλά όπως είπες κι εσύ, βγάζανε κακίες! Γιατί αν δεν ήτανε έτσι, δεν θάτανε τώρα όλα «μέλι – γάλα»!

ΣΤΑΥΡ: Σαφώς μάγκα! Πα να ρίξω άλλη μια τσάρκα τώρα για να ξελαμπικάρω, κι άστους να κουρεύονται… άντε γειαχαραντάν!

ΚΑΡ: Ναι αρκετά χολοσκάσαμε! Άντε στο καλό!

Εμμανουήλ Ι. Λαουτάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *