Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης Από την Eurocommerce για την προσφορά του

κορκίδηςΓια την προσφορά του O πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και επίτιμος πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., Βασίλης Κορκίδης, τιμήθηκε στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της Eurocommerce, Juan Manuel Morales, στο πλαίσιο της ετήσιας Γ.Σ. στις 28 Νοεμβρίου 2022, για την πολυετή συμμετοχή και προσφορά του στο Δ.Σ. της ευρωπαϊκής οργάνωσης του χονδρικού και λιανικού εμπορίου. Στις 29 Νοεμβρίου 2022, επίσης στις Βρυξέλλες, διεξήχθη, από τη EuroCommerce, Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τη συμμετοχή των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής του ευρωπαϊκού εμπορίου και με θέμα «Μάχη με τον μετασχηματισμό και την αβεβαιότητα: Διασφάλιση του λιανικού και χονδρικού εμπορίου να συνεχίσουν τον ουσιαστικό τους ρόλο». Ο Βασίλης Κορκίδης, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία σε δύσκολους καιρούς, επισήμανε πως οι εμπορικές επιχειρήσεις παρέχουν βασικές υπηρεσίες τουλάχιστον σε 400 εκατ. καταναλωτές ημερησίως στις χώρες της ΕΕ-27 και, παράλληλα, καλούνται να μεταμορφωθούν σύντομα και σημαντικά ενώ, ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις.

Ο εμπορικός κόσμος επιθυμεί να βοηθήσει την Ευρώπη, να προωθήσει την ψηφιακή της πορεία και την τροχιά βιωσιμότητας, αλλά απαιτεί υποστήριξη σε πολλούς τομείς. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κλάδου υψηλού επιπέδου, συνεργάστηκαν και άκουσαν από την Επιτροπή, πώς μπορούν να υποστηρίξουν επενδύσεις για τον μετασχηματισμό του εμπορίου. Συζητήθηκε ο αντίκτυπος της οικονομικής κατάστασης στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο με αναλυτές από τη McKinsey και αξιωματούχους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένα ειδικό πάνελ με εκπροσώπους από Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη «WBCSD», ανέλυσε, λεπτομερέστερα, γιατί η βιωσιμότητα μπορεί επίσης να είναι ευκαιρία σε περιόδους κρίσης. Τέλος, παρουσιάστηκε το «Σύμφωνο Δεξιοτήτων» για τη λιανική και χονδρική πώληση και αναλύθηκε το «Transition Pathway», που δημιουργεί η Ε.Ε. για τον εμπορικό τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *