Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το 2021 η ΕΛ.ΑΣ κοντά στον πολίτη Με αγάπη, αλληλεγγύη και συνεργασία

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΣτην καινούρια χρονιά ευελπιστώ να υιοθετηθεί νέο αστυνομικό μοντέλο: Ως γνωστόν σε μια από τις καλύτερες αστυνομίες του κόσμου, Scotland Yard (Λονδίνο), δεν φέρουν πιστόλι. Λόγω της τεχνολογίας μπορούν να κινηθούν αστραπιαία και καταρρίπτουν ρεκόρ ταχύτητας στην πάταξη του εγκλήματος. Εάν ίσχυε αυτό στο Ελλαδιστάν θα είχε αποσοβηθεί η δολοφονία Γρηγορόπουλου κ.α., η απώλεια ανθρωπίνων ζωών από εξοστρακισμούς στο σπίτι κλπ και η καταστροφή της Αθήνας. Είναι καιρός η ΕΛ.ΑΣ να μιμηθεί τη γαλλική αστυνομία και αντί να δίνεται εικόνα διαρκούς χημικού πολέμου από τα Μ.Α.Τ, να χρησιμοποιούνται οχήματα καταιονισμού. Μετά από 50 χρόνια καταστροφών στα Α.Ε.Ι. (παγκόσμια πρωτοτυπία) αποφασίστηκε επιτέλους να υπάρχει αστυνομική ομάδα προστασίας στα πρότυπα του Κέιμπριτζ και των ιδρυμάτων του Καναδά.

Σε αναλογία πληθυσμού έπρεπε να είχαμε 5.500 και έχουμε 55.000 αστυνομικούς. Ο πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας (αστυνομία) δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τους διορισμούς χιλιάδων αστυνομικών για τα ψηφουλάκια. Λόγω της υπερπληθώρας των αστυνομικών υπάρχουν χιλιάδες αδρανείς αστυνομικοί σε υπηρεσίες… ξεχασμένες.

Ο πολίτης απαιτεί εντατικοποίηση των περιπολιών για μηδενισμό του εγκλήματος (κλοπών, διαρρήξεων κλπ). Πολλοί χρειάζονται εντατική εκπαίδευση ώστε να έχουν αποτέλεσμα στις καταδιώξεις των κακοποιών και να μην τους φεύγουν μέσα από τα χέρια τους.

Ως προς την πανδημία: Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάπλωση της πανδημίας στη Δυτική Αττική. Αντί να είναι «επί ποδός» από την 1/9 με μπλόκα και περιπολίες, οι πολίτες κυκλοφορούσαν σα να μην υπάρχει κορωνοϊός. Κατά τους μήνες της πανδημίας, οι περιπολίες γινόντουσαν με μόλις 100 αστυνομικούς στο κέντρο. Οι τωρινοί έλεγχοι, δηλαδή μετά τα κρούσματα και τους 5.100 θανάτους, ωφελούν ελάχιστα.

Γιώργος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *