Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπογειοποίηση όλων των Γραμμών Υψηλής Τάσης

 

ΠΕΣΥΔΑΠΥπερασπιζόμενος την ποιότητα ζωής των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις αστικές περιοχές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα εντείνει προς κάθε κατεύθυνση τις προσπάθειες του για την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ, αλλά και την αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή του, αποδεχόμενη την εισήγηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, με την υποβολή σχετικού αιτήματος  προς τον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία.

Δυστυχώς πάνω από τις αστικές περιοχές της ευρύτερης και συστηματικά υποβαθμισμένης Δυτικής Περιοχής, διέρχονται και συγκλίνουν σήμερα πολλές εναέριες γραμμές υψηλής τάσης και υπάρχουν πλήθος από πυλώνες  της ΔΕΗ.

Στόχος του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι να ολοκληρωθεί, μέσα από ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων υψηλής τάσης που επί δεκαετίες διέρχονται πάνω από αστικές περιοχές των Δήμων Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας κ.α.

Η αποξήλωση των εναέριων γραμμών, και των πυλώνων τους, και η επιτακτική ανάγκη υπογειοποίησης τους έχει να κάνει με την υγεία και την ποιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται και τα ισχυρά μαγνητικά πεδία που αναπτύσσονται έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση σοβαρών ασθενειών, σύμφωνα με τις διαθέσιμες επιστημονικές έρευνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *