Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας..Σωτήριες οι επεμβάσεις του Λιμενικού Σώματος

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ«Το Λιμενικό Σώμα, μόνο το 2022, πραγματοποίησε 1.781 διακομιδές πολιτών που χρειάστηκαν τη βοήθειά του, για να μετακινηθούν σε νοσοκομεία ή σε χερσαίες ιατρικές δομές για να έχουν καλύτερη ιατρική αντιμετώπιση τα περιστατικά τους”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής, για την τραγική απώλεια 60χρονης γυναίκας από τους Παξούς και για την αδυναμία έγκαιρης μεταφοράς της στην Ηγουμενίτσα από σκάφος του Λ.Σ.

Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι:

“Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και κυρίως του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του οποίου έχω την τιμή να γνωρίζω περισσότερο καθώς βρίσκομαι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουν υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα. Και αυτό το λέω, κύριε βουλευτά γιατί εν τη ρύμη του λόγου σας θέλω να πιστεύω ότι είπατε ότι τα στελέχη του πλωτού ασθενοφόρου αρνήθηκαν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα, τους οικείους της οποίας συλλυπούμαι και από το βήμα της Βουλής. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν αρνήθηκαν, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αρνηθούν. Αν οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που ήταν απαγορευτικές για την υγεία του ασθενούς και την ασφάλεια του πληρώματος τότε δεν μπορούν να κάνουν την διακομιδή. Και σας ενημερώνω ότι μόνο το 2022 έκαναν 1.781 διακομιδές και μόνο τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στη συγκεκριμένη περιοχή  έγιναν 35 διακομιδές.

Δυστυχώς για την άτυχη γυναίκα εκείνη την ώρα, εκείνη την ημέρα και με στοιχεία από το θάλαμο επιχειρήσεων έπνεαν στην περιοχή 8-9 μποφόρ και ήταν αδύνατη η μεταφορά της με ασφάλεια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια, καθώς μετακινήθηκε με μικρό ιδιωτικό σκάφος, που λόγω της κακοκαιρίας έκανε όχι μια, αλλά δύο ώρες, και η άτυχη γυναίκα πέθανε εν πλω. Μάλιστα το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπόρεσε να επιστρέψει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Και αυτή τη στιγμή είναι υπό διερεύνηση εάν επηρέασε την εξέλιξη της πορείας της υγείας της, ακόμη και η συγκεκριμένη μεταφορά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *