Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Εμπορικής Νυατιλίας..Παράδοση – παραλαβή Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος

DSC_5058.Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Μετά την δοξολογία του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης παρέδωσε την Αρχηγία του Λ.Σ στο νέο Αρχηγό Λ.Σ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

DSC_5108Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος ΦΛΑΡΗΣ ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταξύ άλλων ανάφερε:

DSC_5288«Κυρίες και Κύριοι, η σημερινή τελετή, πραγματοποιείται στο ασταθές και επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια περιβάλλον, που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ευχή και ελπίδα όλων μας, είναι να επικρατήσει η λογική. Να κερδίσει η διπλωματία. Να επανέλθει η ειρήνη.

Σε μια τέτοια περίοδο, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, θεσμοί και Σώματα που υπηρετούν την ασφάλεια και τη νομιμότητα. Όπως το Λιμενικό Σώμα.

Είναι το Λιμενικό σώμα που διασφαλίζει τη νομιμότητα  και καταπολεμά κάθε παράνομη πράξη  στην θάλασσα.

Είναι το Λιμενικό Σώμα που εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Είναι το Λιμενικό Σώμα που εκπροσωπεί την ναυτιλία μας στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα,  με στελέχη έμπειρα και ικανά στο χειρισμό των σύνθετων ναυτιλιακών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι το Λιμενικό Σώμα που προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, ελέγχοντας την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Είναι το Λιμενικό Σώμα που σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο,  συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι όλα αυτά που περιέγραψα, είναι η λαμπρή ιστορία 100 και πλέον χρόνων προσφοράς, είναι η ευσυνειδησία και το θάρρος, είναι η υψηλή αποτελεσματικότητα, που αποδεικνύουν και δικαιώνουν την πεποίθηση μου:

Με συστηματική προσπάθεια, έχουμε πετύχει τόσο  τη συνεχή ενίσχυση των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, όσο και την επίλυση προβλημάτων  που απασχολούσαν τα στελέχη του.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Επίτιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Ναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο. Τα αποτελέσματα του έργου του, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα μιας παραγωγικής και  επιτυχημένης θητείας.

Θέλω να ευχηθώ στο νέο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκη Γεώργιο, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κύριε Αρχηγέ, προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία, προκειμένου να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η υλοποίηση των πολιτικών  που οδηγούν στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, στη διαρκή αναβάθμιση των στελεχών του, στην εμπέδωση της αξιοκρατίας, αλλά και  στη δημιουργία μίας ακόμα πιο στενής σχέσης του Λιμενικού με την ελληνική κοινωνία.

Γνωρίζω καλά ότι δεν σας πτοούν οι δυσκολίες. Είμαι βέβαιος, ότι συνεργαζόμενοι καθημερινά και ουσιαστικά, θα πετύχουμε ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *