Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας.Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στη Ναυτιλία

ΙΜΟΣτην πρώτη θέση του Συμβουλίου της Κατηγορίας «Α» του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην οποία εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών., επανεξελέγη η Ελλάδα η οποία έλαβε τους 150 από τους 157 συνολικά ψήφους των Κρατών – μελών του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και το Υπουργείο Εξωτερικών για την πολύτιμη συμβολή του στην Ελληνική πρωτιά.

«Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας από το σύνολο των Κρατών Μελών του Οργανισμού, καθώς και το άριστο επίπεδο συνεργασίας που διατηρεί με όλες τις χώρες του κόσμου στο ναυτιλιακό τομέα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Η χώρα μας», πρόσθεσε, «θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τη στοχοθεσία του Οργανισμού για ασφαλή, βιώσιμη και αποτελεσματική διεθνή ναυτιλία ως ουσιώδη παράγοντα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Από τη θέση μας στην πρώτη Κατηγορία του Συμβουλίου, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη μέλη του Συμβουλίου για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ».

Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά: Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Παναμάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Νορβηγία, ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *