Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας..Τελετή εκδήλωσης τιμής για το Λιμενικό Σώμα

DSC_6152Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος και επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ημέρα κατά την οποία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συμπληρώνει 104 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα.

«Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 104 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι λογικό να αναζητούμε το νήμα που ενώνει το σήμερα με το χθες. Αυτό δεν είναι άλλο από τις αξίες που σηματοδοτούν αυτή την ιστορική διαδρομή. Αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και μας συνδέουν με το σήμερα, δείχνοντας μας ταυτόχρονα ως άλλοι φάροι τα μονοπάτια του μέλλοντος».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισημαίνοντας το τεράστιο έργο τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, σημείωσε ότι η 19η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα των 104 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *