Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας.200 εκ. ευρώ για την στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης

πλακιωτάκηςΤην διασφάλιση πόρων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την στήριξη και την συνολική μεταρρύθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των νέων Ανθυποπλοιάρχων και Μηχανικών Γ΄ Τάξης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται έργα εκσυγχρονισμού εξοπλισμού και εργαστηρίων των ΑΕΝ, ύψους 12 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ παράλληλα εκτελείται πρόγραμμα εκπόνησης μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης επεσήμανε και την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων σπουδαστών στις ΑΕΝ όλης της χώρας, από 1.153 που ήταν το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, σε 1.641 για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ειδικότερα, ο κ. Υπουργός παρουσίασε αναλυτικά το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, για την δημιουργία ενός συνολικού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με στόχο μέχρι τέλος του έτους να παρουσιαστεί νέος νόμος πλαίσιο για τη ναυτική εκπαίδευση.

Όπως τόνισε, «μέσα από 11 παρεμβάσεις ψηφιακού χαρακτήρα προχωρούμε στο μεγάλο όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, (ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ, σχολών σωστικών κλπ), ώστε από το νέο ακαδημαϊκό έτος να κάνουμε πράξη την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών της γραμματείας, της ηλεκτρονικής καρτέλας σπουδαστή, της ψηφιακής διαχείρισης του προγράμματος σπουδών από τους διδάσκοντες, καθώς και την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου των σχολών».

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην πολύτιμη, όπως την χαρακτήρισε, συνδρομή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πολλών άλλων δωρητών της εφοπλιστικής οικογένειας για την ολοκλήρωση σειράς έργων αποκατάστασης κτιριακών ζημιών σε όλες τις σχολές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *