Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Φανοστράτους 17-Ο Πειραιάς πριν το 1940-Αφηγήσεις» Υπέροχο βιβλίο του Μανώλη Χριστουλάκη

ΒΙΒΛΙΟTo Πνευματικό Ίδρυμα Μανώλη Αρ. Χριστουλάκη στη σειρά των εκδόσεων του, εξέδωσε το 20ο του βιβλίο με τίτλο “Φανοστράτους 17-Ο Πειραιάς πριν το 1940-Αφηγήσεις” από τον γιατρό Μανώλη Χριστουλάκη σε μια καλαίσθητη έκδοση 181 σελίδων και 162 φωτογραφιών. Ένα βιβλίο “μνημείο” στην ιστορία του Πειραιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Γιατρός Μανώλης Χριστουλάκης, ο εμπνευστής του Πνευματικού Ιδρύματος Χριστουλάκη, ο άνθρωπος που διατέλεσε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, που έχει αναλώσει την ζωή του στην προσφορά και την υπηρεσία του συνανθρώπου.

Μεγάλη η προσφορά του Μανώλη Χριστουλάκη στον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Λαογραφία, την διατήρηση της Παράδοσης.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όχι μόνο για τις βραβεύσεις του Ιδρύματός του σε μαθητές και φοιτητές, όχι μόνο για την ίδρυση Μουσείου στην Κίμωλο, όχι μόνο γιατί ήταν ο πρώτος που πήγε στην δεκαετία του 60 και κινηματογράφησε το Άγιο Όρος, αλλά γιατί είναι πάντα ένας ζωντανός φάρος που μας καθοδηγεί.

Πόσα δεν έχουμε μάθει από τα βιβλία του Μανώλη Χριστουλάκη! Τι δεν έχουμε διδαχτεί από όσα μας έχει πει και έχει σκιαγραφήσει!

Και αυτό το νέο του βιβλίο, είναι ένα ντοκουμένο βαριάς πολιτισμικής αξίας, όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για την νεώτερη ιστορία μας.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον Μανώλη Χριστουλάκη, έναν πνευματικό γίγαντα του Πειραιά, που σκορπίζει αδιάκοπα δεσμίδες γνώσεων και πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *