Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Επιμένουν αγωνιστικά οι υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.
Οι υγειονομικοί παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.

Δεν υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα τους οι υγειονομικοί, που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν με τις οικογένειές τους και ειδικά την εορταστική περίοδο, οι υγειονομικοί επιμένουν στο αίτημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ».

Ως γνωστό, αρκετές χιλιάδες εργαζομένων στον Τομέα της Υγείας, αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους και από την 1η  Σεπτεμβρίου 2021 έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας χωρίς καμία αμοιβή. Επισημαίνουμε πως άλλοι συνάδελφοί τους, που τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία, κατηγορούμενοι για εγκληματικές πράξεις, μέχρι να εκδικαστούν και να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους αμείβονται με ένα μέρος του μισθού τους!

Η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή τη θέση της και το 2022. Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν υπολογίζει τις μερικές χιλιάδες εργαζομένων (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού). Οι ψήφοι αυτών και των οικογενειών τους ίσως να μην ξεπερνούν τις 15-20 χιλιάδες…

Αυτό όμως είναι πολιτικά ανεδαφικό και επικίνδυνο για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της.

Διότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) από την εποχή των Μνημονίων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τώρα με τις υποχρεωτικές αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων δέχθηκε τη χαριστική βολή. Η κυβερνητική επιμονή είναι, πιστεύουμε, μια αψυχολόγητη πολιτική, διότι έχει αποδειχθεί πλέον πως στις μεταλλάξεις του Covid-19 νοσούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι! Και οι δύο κατηγορίες μεταδίδουν τον ιό! Άρα λοιπόν τι νόημα έχει η υποχρεωτικότητα των εμβολίων; Πολλοί πιστεύουν πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε μια απολίτικη, θα λέγαμε, «βεντέτα» με τους εργαζόμενους στον Τομέα της Υγείας.

Πάντως ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, οφείλει να αντιληφθεί πως κάθεται σε «ηλεκτρική καρέκλα», αφού ασθενούν με Covid δεκάδες πλέον εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με αποτέλεσμα να θέτονται εκτός εργασίας (νοσηλεία – καραντίνα) και να πολλαπλασιάζεται το κενό στις οργανικές θέσεις. Όλο αυτό το αλαλούμ θυμώνει και αγανακτεί το σύνολο των πολιτών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Πως λοιπόν θα εκφρασθεί στις ερχόμενες εκλογές; Που δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *