Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Ο Ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη μέγγενη Ελλάδας – Αρμενίας

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε Ελλάδα και Κύπρο να αποδείξουν πως γνωρίζουν την Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα σε βάθος.
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε Ελλάδα και Κύπρο να αποδείξουν πως γνωρίζουν την Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα σε βάθος.

 Ο περασμένος Οκτώβριος ανέδειξε μια άλλη πτυχή που αφορά τα γεωπολιτικά καμώματα του Ισλαμιστή Τούρκου Προέδρου. Πέρα από την πειρατεία των Τούρκων σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο, αλλά και την όλη προβοκατόρικη, επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη συμπεριφορά τους στη μαρτυρική Κύπρο, που η Τουρκία παραβιάζει ασύστολα κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, ο Ερντογάν αναζωπύρωσε τεχνηέντως και το αρμένικο ζήτημα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Προς το παρόν, για λίγο ακόμη, οι ΗΠΑ και Ρωσία κινούνται στον ίδιο και συμφωνημένο γεωπολιτικό άξονα. Στον άξονα αυτό κινούνται δύο βασικές Δυνάμεις, η Ελλάδα και η Αρμενία. Η πρώτη ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ που εξουσιάζει ΝΑΤΟ και ΕΕ και η δεύτερη ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας που μαζί της συμπλέουν Κίνα και Ιράν. Αυτά αποτελούν μια πραγματική μέγγενη, που σήμερα κυριολεκτικά συνθλίβει τον Ισλαμιστή Ερντογάν και κατ’ επέκταση την Τουρκία.

Τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ με τους δορυφόρους τους, εκμεταλλεύονται τη γεωπολιτική πλάνη του Ερντογάν και των Τούρκων συνοδοιπόρων του πως μπορεί η Τουρκία σήμερα να γίνει μεγάλη περιφερειακή Δύναμη! Αν αυτό της το επέτρεπαν οι δύο Υπερδυνάμεις θα άνοιγαν διάπλατα τη λεωφόρο για να εισέλθει στο παγκόσμιο Status μια νέα, Τρίτη Υπερδύναμη αφού θα συσπείρωνε, εύκολα πλέον, όλο τον μουσουλμανικό κόσμο υπό την αρχηγεία της με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Σε αυτή  την εκδοχή η Τουρκία θα υποσκέλιζε την Κίνα που και αυτή προσπαθεί για το ίδιο, να γίνει Υπερδύναμη, αλλά και το Ιράν που προσπαθεί να ηγηθεί στο παγκόσμιο Ισλάμ ως μεγάλη Δύναμη.

Διερωτάται λοιπόν κανείς. Πως είναι δυνατό η Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων που προσπαθεί να καταργήσει τις ήδη δύο κατεστημένες Υπερδυνάμεις για να προχωρήσει στην Παγκόσμια Κυβέρνηση θα ανεχθεί την ύπαρξη και μίας τρίτης, ή και τέταρτης; Το πιο πιθανόν είναι να εξωθήσει όλους αυτούς, αργά ή γρήγορα, σε μια γενικευμένη Παγκόσμια Σύρραξη και μετά από τον όλεθρο να εγκατασταθεί η εγκάθετη Παγκόσμια Κυβέρνηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *