Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.Σκορπούν παντού την ερήμωση

Προπαραμονές Χριστουγέννων και τα μαγαζιά ψάχνουν για πελάτες. Απλά μας καταστρέψανε.
Προπαραμονές Χριστουγέννων και τα μαγαζιά ψάχνουν για πελάτες. Απλά μας καταστρέψανε.

Παντού αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ερημώνουν τα πάντα. Οι Τζίροι του λιανικού εμπορίου μειώνονται τραγικά και κανείς από τους πολιτικούς δεν ενδιαφέρεται, πλην ελαχίστων. Οι ιδιοκτήτες και τα υψηλόβαθμα στελέχη των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων φωνάζουν με κραυγές αγωνίας, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Επίσης οι πολίτες καταναλωτές βιώνουν αυτή τη δραματική για την κοινωνία κατάσταση αλλά περιμένουν την επέμβαση εξωπραγματικών δυνάμεων να θεραπεύσουν την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα: «Πτώση τζίρου 15% στο λιανεμπόριο από τα νέα μέτρα», δημοσίευσε στις 23 Νοεμβρίου τ.έτ. ο Γιώργος Λαμπίρης στο Capital.gr και ο οποίος παρουσίασε και τις εκτιμήσεις των κ.κ. Γιάννη Βασιλάκου και Θεοδώρου Βάρδα. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East, Γιάννης Βασιλάκος, και ο δεύτερος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των καταστημάτων ένδυσης, Vardas.

Τονίστηκε και αιτιολογήθηκε πως τα νέα μέτρα που έβαλε η Κυβέρνηση μείωσαν δραματικά σε πολλές περιοχές τις επισκέψεις των καταναλωτών στα καταστήματά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των τζίρων τους.

Όμως και σήμερα, προπαραμονές Χριστουγέννων, οι λιανοπωλητές ανησυχούν γιατί δεν βλέπουν την πρέπουσα ζωντάνια στην Αγορά. Αντίθετα μια ερημιά κυριαρχεί παντού, λόγω των κυβερνητικών μέτρων, ενώ παράλληλα χιλιάδες οικογένειες έχουν καταδικαστεί σε απόλυτη φτώχεια, εξ’ αιτίας των αναγκαστικών και απάνθρωπων αναστολών εργασίας, αφού δεν λαμβάνουν ούτε ένα Ευρώ, σε αντίθεση με άλλους που πληρώνονται ενώ είναι σε αναστολή εργασίας και αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *