Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Η Ευρώπη πληρώνει τον καυγά ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ

Παπουλάκου ΝίκηΑφήσαμε το Μάρτιο που φέτος ήταν γδάρτης και καλός παλουκοκάφτης και περάσαμε στον Απρίλιο, μήνα καθαρά ανοιξιάτικο και μήνα της μεγάλης εορτής του Πάσχα. Τελευταίοι χαιρετισμοί αυτή την Παρασκευή και σε 2 εβδομάδες Πάσχα. Ούτε που προλαβαίνουμε να καταλάβουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο καιρός τρελάθηκε κι αυτός, πάει με την τρέλα της εποχής.

Λασποβροχές, χιόνια στα ορεινά και υψηλές θερμοκρασίες στα πεδινά. Άσε τη σκόνη απ’ τη Σαχάρα, την παντρευτήκαμε κι αυτήν. Ευτυχώς φύσηξε κι έφυγε μέχρι να έρθει πάλι. Ο πόλεμος συνεχίζεται, το ίδιο και οι διαπραγματεύσεις. Διαμεσολαβητής/ειρηνευτής και εγγυητής της ειρήνης ο Ερντογάν! Φαίνεται η εμπειρία του σε εισβολές μέτρησε θετικά για να πάρει αυτή τη θέση! Ωστόσο μάζεψε όλους τους ολιγάρχες Ρώσους που εκδίωξε η Δύση και πέφτει χρήμα στη Χώρα του, μέχρι που αγοράζουν ακίνητα με μετρητά και χρυσό. Ξέρει πολύ καλά να παίζει παιχνίδια και να τα παίρνει από όλες τις πλευρές. Ξέρει να διεκδικεί και να βάζει όρους. Πλήθος τουρκικών δημοσιευμάτων -με αναφορές ακόμη και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων- σημειώνουν τον «μεγάλο ενθουσιασμό» που προκαλεί στους πιστούς το γεγονός ότι μετά από 88 χρόνια, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε για δύο χρόνια την τέλεση της ειδικής αυτής προσευχής την περίοδο του Ραμαζανιού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή teravih την Παρασκευή 1η Απριλίου στην Αγία Σοφία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Δεν πτοείται από οποιοδήποτε ψήφισμα ή καταδίκη. Κάνει αυτό που θέλει. Όπως και θέμα Θράκης έθεσε και συνέχεια θέτει και μάλιστα ευρισκόμενος εκτός συνόρων του και μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μας.

Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ζήσει ξανά. Μη τυχόν λοιπόν και ξυπνήσει ένα πρωί και θεωρήσει ότι η μειονότητα του στη Θράκη κινδυνεύει και κάνει κανένα ντου ‘’για να βοηθήσει’’, όπως τότε στην Κύπρο. Το απεύχομαι αλλά δεν το θεωρώ και απίθανο.

Οι κυρώσεις για τη Ρωσία και τους ανά τον Πλανήτη Ρώσους, τρέχουν. Οι πόρτες Σαουδικής Αραβίας το ίδιο ανοιχτές για τους πλούσιους Ρώσους όπως και της Τουρκίας. Και να μας ήρθαν τα αντίποινα του Ρώσου. Δηλαδή φανταζόταν κανείς πως θα έβαζε την ουρά στα σκέλια και θα υφίστατο τις κυρώσεις χωρίς αντίδραση; Νομίζω πως η Δύση, ειδικά η ΕΕ έχει υποτιμήσει την κατάσταση και το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες. Δεν τινάζεις έτσι στον αέρα τη ζωή πολιτών 27 κρατών για να υποστηρίξεις τον καβγά των 2 μεγάλων δυνάμεων. Στο τέλος η ΕΕ κι εμείς μαζί θα καθίσουμε πάνω στο παλούκι που στήσαμε για το Ρώσο. Κι αν υποτεθεί πως πάρει μέρη που ζουν Έλληνες, τώρα που δηλώσαμε ‘’εχθροί’’ πώς θα ζήσουν με τον ‘’κατακτητή’’;

Και ‘’μεγαλοπιανόμαστε’’ συν τοις άλλοις. Θα μιλήσει στην Ελληνική Βουλή για 15 λεπτά ο Ουκρανός Πρόεδρος, να μας πει τι; Ότι μάχεται για την ελευθερία τη δική μας και όλης της Δύσης; Το έχει πει ήδη ανάμεσα στα τόσα άλλα που λέει, αιτεί και απαιτεί ακόμα. Και το χειρότερο είναι πως το άκουσα και από χείλη δικού μας να το επικυρώνει. Ε να του στήσουμε και ανδριάντα δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη ή όπου αλλού αφού μάχεται για τη λευτεριά μας. Πώς εντελώς ξαφνικά οι Ουκρανοί μάχονται για τη δική μας λευτεριά και όλης της Δύσης, ας το εξηγήσει κάποιος. Και γιατί δεν επιλέξαμε ρόλο ειρηνευτή αντί για ρόλο ‘’εχθρικής Χώρας’’.

Δυστυχώς γενικά ο Πλανήτης έχει ξεφύγει τελείως, η παράνοια βασιλεύει, το λογικό θεωρείται παράλογο και το παράλογο λογικό. Καλό μήνα με καλύτερες ειδήσεις, γιατί το πρώτο τρίμηνο του 2022 μας υποχρέωσε! Ψυχραιμία και αντοχές εύχομαι για όλους μας.

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *