Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλοι είμαστε ίσοι

 

Θα ήθελα να αποκαλύψω μια κατάσταση. Εάν τα παιδιά σας δεν διδάσκονται μαζί με παιδιά με ειδικές ανάγκες στο σχολείο και δεν έχουν διδαχθεί ποτέ ότι είναι όλοι ίσοι, ίσως πρέπει να περάσετε 10 λεπτά απόψε για να τους εξηγήσετε, γιατί παρόλο που δεν μαθαίνουν αυτήν τη στιγμή με αυτά τα παιδιά στο σχολείο, κάποια στιγμή θα διασχίσουν μονοπάτια μαζί τους αργότερα στη ζωή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τον αποκλεισμό ενός παιδιού με αυτισμό από τη σχολική εκδρομή και ενός παιδιού με σύνδρομο Down που εκδιώχθηκε από την τάξη χορού επειδή δεν μπορούσε να συμβαδίσει με αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να το μοιραστώ.

Υπάρχουν αγόρια και κορίτσια που κανείς δεν προσκαλεί σε πάρτι γενεθλίων.

Υπάρχουν ειδικά παιδιά που θέλουν να γίνουν μέλη μιας ομάδας αλλά δεν επιλέγονται επειδή είναι πιο σημαντικό να κερδίσεις παρά να συμπεριλαμβάνεις αυτά τα παιδιά.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι περίεργα, απλά θέλουν αυτό που όλοι θέλουν: να γίνουν αποδεκτά!

Διδάξτε στα παιδιά σας να είναι ευγενικά σε αυτά τα όμορφα παιδιά! Πρέπει να μάθουν ότι όλοι χρειάζονται αγάπη και καλοσύνη,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *