Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όχι σκουπιδότοπος τα Κονώνειο Τείχος.Σεβασμό στην Πολιτιστική κληρονομιά

 

ΒΗΝΗ1Εντολή από την εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά προς την COSCO για το παράνομο «αυτοκινητάδικο» δίπλα στο Κονώνειο τείχος, στο Παλατάκι .

Συμμορφωθείτε στην αρχαιολογική νομοθεσία και αποσύρετε τα αυτοκίνητα και τους μεγάλους κάδους σκουπιδιών για εξυπηρέτηση των απορριμμάτων κρουαζιεροπλοίων, από το Κονώνειο τείχος!

Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιώς και νήσων μετά τη νέα μετατροπή του χώρου κρουαζιέρας Ε12 στις 9 Δεκεμβρίου. Τα αυτοκίνητα παραμένουν ακόμη κατά μήκος του Κονώνειου τείχους σε απόσταση έως και 2 μέτρων από αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο το μνημείο που εκτείνεται σε μήκος 590 μέτρων ,χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς .Τόσο τα αυτοκίνητα που εκφορτώνονται, μεταφορτώνονται και αναμένονται όσο και οι κάδοι απορριμμάτων  που είναι τοποθετημένοι στο χώρο πλησίον του τείχους , ρυπαίνουν, υποβαθμίζουν και ενέχουν κινδύνους βλάβης για το μνημείο.

Η απάντηση της εφορείας αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων αποτελεί ηχηρό ράπισμα για την αυθαιρεσία της COSCO και την περιφρόνηση εκ μέρους της, της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *