Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι στην εγκατάλειψη των ζώων μας .Τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια

kalokairines-diakopes-kai-egkataleipsi-3Αυτή η «μόδα», τα τελευταία χρόνια πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούν κάποιοι να θεωρούν παιχνίδια τα ζώα και να καλύπτουν τη μοναξιά και τα ψυχολογικά / υπαρξιακά τους προβλήματα, με τη συντροφιά ενός ζώου.

Η υιοθέτηση κάθε ζώου πρέπει να ακολουθείται από ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο και απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον κάθε πολίτη.

Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι πολλοί νεόπτωχοι συμπολίτες μας θέλουν να αποκτήσουν ένα ζώο, χωρίς να συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς να διαθέτουν ένα στοιχειώδες οικονομικό υπόβαθρο.

Θέλουν προφανώς να μοιραστούν τη δυστυχία τους με ένα ζωάκι και στο φινάλε, όταν το βαρεθούν, να το παρατήσουν κάπου. Απαράδεκτες νοοτροπίες και συμπεριφορές που χρήζουν ποινικών κυρώσεων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να εκλείψει αυτό το φαινόμενο. Δεν αρκεί να θέλεις κάτι, αλλά απαιτείται να το συντηρήσεις και να το φροντίσεις! Αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» για την πλειοψηφία των νεόπτωχων συμπολιτών μας…

Αλέξανδρος Βασιλειάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *