Kim Ung Yong: Μια σύγχρονη ιδιοφυΐα

κιμ εξυπνάδα αποτελεί, συχνά, μέτρο σύγκρισης και δείκτης αξίας των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Δε συνεπάγεται, όμως, και την ευτυχία του να βλέπεις περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο.

Σε αυτήν την περίπτωση έτυχε και ο Νοτιοκορεάτης Kim Ung Yong. Ένα παιδί θαύμα, υπόδειγμα όλων, που, παρά την νοημοσύνη του, δε μπορούσε να δει τη χαρά της ζωής. Γεννημένος στη Seoul, στις 8 Μαρτίου 1962, από πατέρα καθηγητή φυσικής και μητέρα καθηγήτρια ιατρικής, ο Kim έκανε από μικρός την διαφορά. Στην ηλικία του ενός έτους, είχε μάθει όλο το κορεατικό αλφάβητο και χίλιους κινεζικούς χαρακτήρες. Είχε διαβάσει ένα κινεζικό ποίημα του 6 ου αιώνα, ονόματι «Thousand Character Classic», που προορίζονταν για την εκμάθηση του αλφαβήτου αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στα τρία του χρόνια, ο Kim Ung Yong κατάφερε να λύσει προβλήματα λογισμικού «calculus», τα οποία δυσκόλευαν, ακόμα, και τους πιο έμπειρους. Την ίδια χρονιά, δημοσίευσε ένα βιβλίο με δοκίμιά του στα αγγλικά και στα γερμανικά. Το βιβλίο έγινε ανάρπαστο. Σε αυτό, πρόσθεσε ένα κεφάλαιο με εικονογραφίες και καλλιγραφήματα του ίδιου. Στην ηλικία των πέντε ετών ο Kim είναι ασταμάτητος. Μιλά πέντε γλώσσες: κορεάτικα, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιαπωνικά.

Η προσοχή του κόσμου πέφτει πάνω του μονομιάς. Το περιοδικό «Look», του αφιερώνει άρθρα και το σχολείο Grant στο Los Angeles του παραχωρεί μια θέση ως μαθητή. Παράλληλα, ο Kim παρακολουθεί και μαθήματα φυσικής στο Πανεπιστήμιο Hanyang της Κορέας. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ωστόσο, θα γίνει στην Ιαπωνία, όπου θα καταπλήξει τα πλήθη με τις μαθηματικές ικανότητες του.

Με το IQ του να φτάνει στο 210, ο Kim Ung Yong θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Colorado, στο τμήμα της πυρηνικής φυσικής. Ήταν μόλις οχτώ χρονών. Τη στιγμή που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, η NASA τον στρατολογεί. Εκεί θα δουλέψει για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο ίδιος τα χαρακτηρίζει μοναχικά:

“Εκείνη την εποχή, ζούσα τη ζωή μου σαν μια μηχανή. Ξυπνούσα, έλυνα την εξίσωση της ημέρας, έτρωγα, κοιμόμουν και ούτω καθεξής. Δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα, ήμουν μόνος και δεν είχα φίλους.”

Αποφασίζει να γυρίσει πίσω στη Κορέα. Ο Kim αναγκάζεται να ολοκληρώσει και επίσημα τη σχολική εκπαίδευσή του στη χώρα, για να βρει δουλειά. Τελειώνει το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο σε μόλις δύο χρόνια. Θα φοιτήσει, ύστερα, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungbuk, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός και κέρδισε το διδακτορικό του δίπλωμα.

Από το 2007, διετέλεσε βοηθητικός καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Στις 14 Μαρτίου 2014, έγινε αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Shinhan και αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης του North Kyeong-gi.

Δεν έλειψαν αυτοί, όμως, που τον θεωρούσαν μια αποτυχία. Χωμένος στα βιβλία, δεν έζησε ποτέ αληθινά, δεν είχε ποτέ την παιδική τρέλα. Ο Kim, ωστόσο, δεν θεωρεί πως έζησε άσχημα. Στον αντίποδα, μάλιστα, γνώρισε και έμαθε πολλά για έναν κόσμο πάνω από τον φυσικό. Είναι χαρούμενος με τη πορεία της ζωής του και δεν την θεωρεί καθόλου αποτυχία.

“Μερικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορούν να είναι παντοδύναμοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Κοιτάξτε εμένα. Δεν έχω μουσικό ταλέντο, ούτε αθλητική ικανότητα. Η κοινωνία δεν πρέπει να κρίνει κανέναν με μονομερή πρότυπα. Όλοι έχουν διαφορετικά επίπεδα μάθησης, ελπίδες, ταλέντα και όνειρα και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *