Άνοιξαν τα καταστήματα Η πανδημία παίρνει διαστάσεις μιας πολλαπλής κρίσης. Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, όσο και για τους εργαζόμενους. Πιο ευάλωτες στο πλήγμα που θα επέλθει στην οικονομία είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες. Παράλληλα, τα μαγαζιά της γειτονιάς μας είναι μέρος της κοινωνικής μας καθημερινότητας και της ζωής της πόλης μας. Με τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους μοιραζόμαστε μια καλημέρα, αλλά και συχνά σκέψεις και αγωνίες. Λίγο καιρό μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε κλείσιμο πολλά καταστήματα και δημιούργησε εικόνες ερήμωσης σε αρκετούς εμπορικούς δρόμους, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση. Μπροστά στην αβεβαιότητα που αναδύεται στην καινούρια κατάσταση, η πολιτεία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στήριξής τους, με στοχευμένες πολιτικές, χωρίς να μετακυλύει την ευθύνη στους καταναλωτές ή στους ήδη υποχρηματοδοτούμενους Δήμους.

μεσοποταμίαΗ πανδημία παίρνει διαστάσεις μιας πολλαπλής κρίσης. Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, όσο και για τους εργαζόμενους. Πιο ευάλωτες στο πλήγμα που θα επέλθει στην οικονομία είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες.

Παράλληλα, τα μαγαζιά της γειτονιάς μας είναι μέρος της κοινωνικής μας καθημερινότητας και της ζωής της πόλης μας. Με τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους μοιραζόμαστε μια καλημέρα, αλλά και συχνά σκέψεις και αγωνίες. Λίγο καιρό μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε κλείσιμο πολλά καταστήματα και δημιούργησε εικόνες ερήμωσης σε αρκετούς εμπορικούς δρόμους, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση.

Μπροστά στην αβεβαιότητα που αναδύεται στην καινούρια κατάσταση, η πολιτεία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στήριξής τους, με στοχευμένες πολιτικές, χωρίς να μετακυλύει την ευθύνη στους καταναλωτές ή στους ήδη υποχρηματοδοτούμενους Δήμους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *