Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα Λασκαρίδη.Διαδικτυακή Συζήτηση για τον Αυτισμό

_Ίδρυμα_Αικατερίνης_ΛασκαρίδηΣάββατο 17 Απριλίου, ώρες 11:00-12:30, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Βασικές Δεξιότητες Προσωπικής Ασφάλειας και Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού».

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι είναι η κ. Λαμπρινή Ιωάννου, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Marte Meo Therapist και ο κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Ψυχολόγος.

Σκοπός της συζήτησης είναι α) να δοθούν βασικές πληροφορίες σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται με το φάσμα του αυτισμού, β) να συζητηθούν οι  ενδείξεις στην συμπεριφορά των παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τις διαφοροποιήσεις του φάσματος, γ)  να αναφερθούμε στις ανησυχίες των γονέων παιδιών με αυτισμό γύρω από το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και κακοποίησης και δ) να συζητηθούν εκπαιδευτικές στρατηγικές πρόληψης της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στους τομείς της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και της προσωπικής ασφάλειας.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom. Τον σύνδεσμο παρακολούθησης θα τον λάβετε στο email σας, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Δήλωση συμμετοχής: Η συνάντηση θα μεταδοθεί μέσω livestreaming και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, τη σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο YouTube.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις: Γραμματεία του Ιδρύματος: ηλεκτρονική διεύθυνση info@laskaridisfoundation.org και στα τηλέφωνα 216 900 3700 -3720 -3721 -3722

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *