Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΣ3Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Δυτικής Σάμου επισφραγίστηκαν με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, η οποία υπογράφηκε από τους Δημάρχους κ. Γιάννη Μώραλη και κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Η αδελφοποίηση αφορά στην εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης στα πεδία του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού, του τουρισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προβλέπει επίσης την υλοποίηση κοινών δράσεων και τη διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των δύο πόλεων.

Παρόντες στην υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ήταν από τον Δήμο Πειραιά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και από τον Δήμο Δυτικής Σάμου οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Βακάκης και Ιωάννης Βαλσαμίδης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Αντιδήμαρχος και ο επί 16 έτη Πρόεδρος της Κοινότητας Υδρούσσας κ. Ιωάννης Βαλσαμίδης, προσέφερε στον Δήμαρχο αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παππού του Ιωάννη Μώραλη. Επίσης, ο κ. Βαλσαμίδης προσέφερε  και μια φωτογραφία του πατέρα του Πέτρου Μώραλη, από την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Υδρούσσας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Σάμου στην πόλη μας, ενώ στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η αδελφοποίηση των Δήμων Πειραιά και Δυτικής Σάμου έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαιρετικά καλή συνεργασία μας,  ανοίγοντας μια προοπτική για υλοποίηση περαιτέρω συνεργειών σε μια σειρά από τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, οι τέχνες κ.α. Θα μου επιτρέψετε να πω, πως αποτελεί και μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα αυτή η αδελφοποίηση, καθώς η καταγωγή μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι από την Υδρούσσα της Σάμου. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Βαλσαμίδη και την Κοινότητα της Υδρούσσας, για την ευγενική προσφορά του σπάνιου και πολύτιμου αρχειακού υλικού. Είναι μια συγκινητική πρωτοβουλία».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και να πω ότι η αδελφοποίηση των δύο Δήμων ήταν μια επιθυμία που είχαμε από τη δεκαετία του ΄80, που τότε είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με τον αείμνηστο πατέρα σας σε πολλά επίπεδα και το πιο βασικό ήταν να μπορέσουμε να φέρουμε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι. Εάν δεν ήταν ο αείμνηστος Πέτρος Μώραλης πιθανόν να μην είχαμε σήμερα το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι με τρία τμήματα πρωτοποριακά, τα οποία είναι ζηλευτά σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, για την τιμή και την ανταπόδοση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *