ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ….Δικαίως ζητούν την ψήφο μας ή τους περισσεύει το θράσος;

ΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ   Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

 E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι

 

Σε δέκα μέρες οι κάλπες θα σφραγιστούν το πρωί και θα ανοίξουν αργά το απόγευμα. Θα «γεννήσουν» τους νέους Ευρωβουλευτές, άνδρες και γυναίκες, όπως ας πούμε, αποφάσισε ο κυρίαρχος λαός επηρεασμένος λίγο ή πολύ από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, της Νόησης ή της αντινόησης ή ακόμη και της παρανόησης. Φυσικά όλα αυτά στον ξεθωριασμένο σήμερα πολιτικοϊδεολογικό καμβά…

Καλοί –κακοί αυτοί θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. για τα επόμενα χρόνια. Τώρα τι είναι καλοί και τι κακοί; Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα των υποκειμενικών αντιλήψεων και των επιστημονικών τεκμηριώσεων. Δηλαδή, δύο αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που συνήθως επικρατεί, δυστυχώς, το αντιλαμβάνεσθαι και όχι το επίστασθαι. Γιατί συμβαίνει αυτό το έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ. Η φιλοπατρία όμως αποδεικνύεται με τα καθημερινά πρακτέα και έργα μας, πρόκειται για τη δια βίου πράξη όλων μας, που συντελείται αδιαλείπτως και χωρίς εκπτώσεις. Η φιλοπατρία βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τη φιλαυτία. Δεν είναι δυνατό οι φίλοι των εαυτών τους (παρτάκηδες) να είναι και φιλοπάτριδες. Ταπεινά πιστεύω πως πρέπει να ψηφίζονται στις εκλογές οι φίλοι της Πατρίδας και όχι οι κοινώς αποκαλούμενοι «παρτάκηδες».

Διαβάζοντας τα βιογραφικά υποψηφίων βλέπω ότι ορισμένοι σπούδασαν δωρεάν στα ελληνικά ΑΕΙ και μόλις αποφοίτησαν  έφυγαν για το εξωτερικό, όπου βρήκαν αμέσως εργασία στο επιστημονικό τους αντικείμενο σε αντίθεση με όλους αυτούς τους νέους, επιστήμονες, που παρέμειναν στην δοκιμαζόμενη Πατρίδα τους και εργάζονται σε οποιαδήποτε τίμια εργασία που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι σπούδασαν, αγωνιζόμενοι και ελπίζοντας πως θα τα καταφέρουν να εργαστούν ως επιστήμονες στη χώρα που γεννήθηκαν και τους σπούδασε. Αυτή είναι η νέα ηρωική γενιά μας! Αυτοί είναι όντως φίλοι της Πατρίδας τους.

Όλοι αυτοί, οι νέοι, που έσπευσαν να εξαργυρώσουν τις δωρεάν σπουδές των στερήσεων του ελληνικού λαού με μια θέση στο εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να τους απορροφήσει, πολύ καλά έκαναν, δικαίωμά τους, εάν και εφόσον δεν αλλοτριωθούν ως Έλληνες και Ελληνίδες. Έχουν όμως δικαίωμα να μας ζητούν να τους ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές; Μήπως περισσεύει το θράσος τους;

Δηλαδή, μαθητεύσατε δωρεάν στα ελληνικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γύμνάσια, Λύκεια και φοιτήσατε επίσης δωρεάν στα δημόσια ΑΕΙ και σπεύσατε να βολευτείτε στο εξωτερικό; Ε, αυτό είναι απόλυτα άδικο για τη χώρα σας και το λαό σας που δοκιμάζονται οικονομικά λόγω μνημονίων και διατρέχουν πλήθος γεωπολιτικών κινδύνων. Και όμως, σήμερα έρχεστε να σας ψηφίσουμε για να… μας σώσετε! Αυτό καλείται θράσος. Προτείνω λοιπόν να ψηφίσουμε επιστήμονες που έμειναν στη χώρα μας, αγωνίζονται εδώ και ορισμένοι διαπρέπουν και στο εξωτερικό ταυτόχρονα! Αυτοί είναι οι κάλλιστοι και οι εκλεκτοί νέοι μας και αυτούς θα πρέπει να εκλέξουμε, τους άλλους, τους «παρτάκηδες» ας τους ψηφίσουν οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Σκωτσέζοι κ.λ.π. διότι σε αυτούς προσφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις που πήραν δωρεάν από τους φτωχούς Έλληνες.

Άρα δεν τους ψηφίζουμε αυτούς διότι δεν ζουν το πρόβλημα, σε αντίθεση με τα παιδιά που παραμένουν στη δοκιμαζόμενη Πατρίδα, ζουν και βιώνουν μαζί με το λαό ως Έλληνες τις δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Διότι στο προσκλητήριο των καιρών δηλώνουν παρόντες!

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *