ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Η 25η Μαρτίου, οι Μανιάτες, το «Μακεδονία ξακουστή…» και το Αγαθονήσι

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι                        Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

                 E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Εορτάσαμε κι εφέτος την 25η  Μαρτίου του Έπους 1821. Χορτάσαμε εθνικοφροσύνη τόσο από δεξιά, όσο και από αριστερά. Το τελευταίο ήταν η έκπληξη των φετινών εορτασμών! Πολλοί είπαν πως αυτό έγινε λόγω των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν. Άλλοι επεσήμαναν πως με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην κορυφαίος του Σύριζα, Πειραιώτης Παναγιώτης Λαφαζάνης ευθέως τη χαρακτήρισε προδοτική! (ΣΚΑΪ, πρωί 26-3-2019). Δεν γνωρίζω γιατί εφέτος ξεχειλίσαμε από εθνικοφροσύνη και μάλιστα απόντος του Πάνου Καμμένου, αλλά εμένα μου άρεσε. Όλοι γνωρίζουν πως ανήκω στο δημοκρατικό – κοινοβουλευτικό τόξο, έχοντας υψηλό εθνικό φρόνημα και βεβαίως, με όλες μου τις πολεμούμενες αμαρτίες, πιστός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μέλος του Πληρώματος της Αγίας, Αποστολικής και Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Του.

Τώρα γέλια θα μου προκαλέσει η ερώτηση αν είμαι τάχα «προοδευτικός» ή «συντηρητικός». Αυτές τις καρκινογόνες κληρονομημένες και εθνοδιχαστικές ταμπέλες ή αρλούμπες οι νέοι πρέπει να τις πετάξουν στα μολυσμένα, από το μαζούτ, νερά του Σαρωνικού και μάλιστα στην Πειραϊκή για να τσιμεντοθούν, μαζί με τα βραχάκια και τα αρχαία από τις προβλήτες που ετοιμάζουν οι διαπλεκόμενοι, σύμφωνα με πολλούς. Έτσι έγινε και με το ΤΡΑΜ…

Η 25η Μαρτίου, οι Μανιάτες, το «Μακεδονία ξακουστή…» και το Αγαθονήσι, αποτελούν ένα τμήμα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΟΚΟΥ (θα τολμούσα τον όρο) της Ιστορίας 1821-2021 – 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, μία ιστοριογραφική, ερευνητική εργασία που εδώ και αρκετά χρόνια διενεργούμε εγώ και ο Χειρουργός-Οδοντίατρος και πρ. Αντιδήμαρχος Πειραιά, Ηλίας Πέτρ. Χονδροκούκης, με τη φιλοδοξία η  έκδοσή της να φωτίσει ορισμένα τουλάχιστον σκοτεινά σημεία.

Όπως γίνεται κατανοητό, οφείλουμε αυστηρά, να πορευόμαστε με το ΕΠΙΣΤΑΣΘΑΙ και όχι με το ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΑΙ. Θα ήμουν απόλυτα ευτυχής αν το 10% των Ελλήνων μάθαινε να αναλύει τα γεγονότα με το επίστασθαι και όχι με το αντιλαμβάνεσθαι. «Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό» είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. Το δήλωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση·αφού επιτέλους έκανε κι αυτός ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ επευφημώντας τη στρατιωτική παρέλαση, που κάποτε ήθελαν να καταργήσουν. Δόξα τω Θεώ κάλιο αργά παρά ποτέ. Βέβαια – για τη Συμφωνία των Πρεσπών – ο Στέλιος Παπαθεμελής (12-1-2019/Ανιχνεύσεις) είχε γράψει: «Αυτό που ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται κατά δήλωσή του ως εθνικά ωφέλιμο, είναι δυστυχώς εθνικά ολέθριο. «Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό» είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. Δεν είναι όμως αληθινό να ονομάζονται Μακεδόνες (=Έλληνες) οι αλβανοσλάβοι των Σκοπίων και να προσκτούν με ελληνική υπογραφή μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα και γλώσσα…».

Τώρα περί 25ης Μαρτίου 1821 και Μανιατών, όσοι πραγματικά υιοθετούμε, τα προαναφερθέντα λόγια του Εθνικού μας Ποιητή δεν έχουμε καμία εθελοτύφλωση. Δηλαδή, γνωρίζουμε πως ο Εθνικοαπελευθερωτικός  Αγώνας του Γένους άρχισε λίγα χρόνια μετά την Άλωση της Βασιλεύουσας. Όμως όλοι αυτοί οι Φραγκολεβαντίνοι και οι Αψβούργοι, Ρωμαιοκαθολικοί και μετέπειτα και οι Διαμαρτυρόμενοι, σημερινοί Ευρωπαίοι Εταίροι μας, προσπάθησαν να αφανίσουν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ από προσώπου γης, προεξάρχοντος του Βατικανού, μέχρι πλέον που η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να απειλεί άμεσα τη Δυτική Ευρώπη. Σε αυτή την ανθελληνική και αντίχριστη προσπάθεια των Δυτικών υπήρξε σοβαρό ανάχωμα σωτηρίας ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, είτε αρέσει είτε όχι, υπό τον Αρχιστράτηγο Πέτρο Μαυρομιχάλη, στις 17 Μαρτίου 1821 κήρυξε τον πόλεμο στην αχανή τότε Αυτοκρατορία των Οθωμανών, απελευθερώνοντας την Καλαμάτα και στη συνέχεια το Γύθειο, τη Σπάρτη και ολόκληρη τη Λακωνία και Μεσσηνία. Μάχες γινόντουσαν στο Μοριά πριν τις 25 Μαρτίου, αλλά δεν είχε κηρυχθεί όμως παλλαϊκά η Εθνεγερσία του Γένους. Αυτό πραγματοποιήθηκε στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Αειπαρθένου Θεοτόκου Παντάνασσας. Και κατ’ εμέ έτσι έπρεπε να γίνει, πρώτο για την ευλογία της Παναγιάς μας και δεύτερο για την ύψιστη σημασία του συμβολισμού στις ψυχές των Ελλήνων. Έτσι πραγματοποιήθηκε το παγκοσμίως μοναδικό μέχρι σήμερα Έπος του 1821! Έτσι δήλωσαν παρούσες με ζήλο η Πίστη και η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων αναδεικνύοντας Παλαιών Πατρών Γερμανούς, Υψηλάντηδες, Φιλικούς, Κολοκοτρωναίους, Καραϊσκάκηδες, Μαυρομιχάληδες, Κανάρηδες, Μιαούληδες, Μπουμπουλίνες, Παπαφλέσσες, Διάκους, Νικηταράδες, Μποτσαρέους και τόσους άλλους άντρες και γυναίκες.

Όμως, Ελληνόπουλα, οι Αγώνες και οι Θυσίες των Μανιατών σιωπούνται, θα έλεγα επιμελώς και συνωμοτικά κατά του Έθνους. Οι ακούσιοι, που σιωπούν ανόητα, υιοθετούν την τραγική για το νεότερο Ελληνικό Έθνος δολοφονία του Μέγα Ιωάννου Καποδίστρια. Χωρίς καμία ιστορική έρευνα έχουν πειστεί πως τον Κυβερνήτη τον δολοφόνησαν οι Μανιάτες. Αυτό όμως είναι ΑΛΗΘΙΝΟ και ΕΘΝΙΚΑ ωφέλιμο; Όταν πολλά ιστορικά στοιχεία, έστω και με το σταγονόμετρο, σήμερα σιγά-σιγά αποκαλύπτουν μία από τις πιο φρικτές συνομωσίες των μυστικών εταιρειών (Αγγλογάλλων) σε βάρος του Ελληνισμού; Και αποδεικνύουν πως τα δολοφονικά χέρια δεν ήταν Μαυρομιχαλιάνικα. Το Φόρεϊν Όφις έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Αρχείου του, ύστερα από 200 χρόνια περίπου; Αν όχι γιατί; Ποιοι εμποδίζουν να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση; Και αν παραδεχθούμε την εκδοχή της ενοχής των Μαυρομιχάληδων, οι δεκάδες σκοτωμένοι Μαυρομιχάληδες και οι Αγώνες των ΑΔΟΥΛΩΤΩΝ Μανιατών που πάνε; Ο μεγάλος Ανδρέας Μιαούλης δεν κατέστρεψε τμήμα του νεότευκτου τότε πολεμικού Στόλου στον Πόρο επειδή δεν συμφωνούσε με τον Καποδίστρια; Μια ιδιαίτερα εθνικοτραγική πράξη και όμως δικαίως αναγνωρίζουμε τη μεγίστη προσφορά του Υδραίου Ναυμάχου στον Αγώνα.

Τελειώνοντας, θα επισημάνω πως το «Μακεδονία ξακουστή…» δεν έχει καμία αξία να το τραγουδάμε και να το παιανίζουμε αν πολίτες και πολιτικοί ανήκουμε στο «προοδευτικό» ή «συντηρητικό» τόξο της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Αυτό είναι ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ. Όσο αφορά τα λεγόμενα ανόητα ή καθ’ υπαγόρευση του Τσιρώνη για το Αγαθονήσι του λέω πως αδικεί τον εαυτό του και φίλους του με τον Ενομηδενισμό. Και το τολμώ αυτό διότι αληθινό και εθνικά ωφέλιμο είναι πως το Αγαθονήσι δεν το πήραμε από τους Τούρκους, τους λίγο φίλους-λίγο ουδέτερους προς τους Ναζί και Φασίστες του Άξονα, αλλά από τους ηττημένους  Ιταλούς και βεβαίως από καταβολής του ήταν ελληνικό και βρίσκεται στο Αιγαίο, που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και δεν ανήκει στα ψάρια, κατά την περίεργη ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ και ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ, κατἀ ὀλων των εθνών θεωρία, εκτός  αυτού που θα ηγείται στα εκμηδενισμένα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *