ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Μία ψήφος πέντε κρίκοι… Μετατρέπουν τις εκλογές σε επικίνδυνο Λούνα-Παρκ

 

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι     Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

        E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Χριστός Ανέστη-Χρόνια Πολλά.

Κυκλοφορούν επικίνδυνοι υποψήφιοι και όμως τους ανεχόμαστε. Δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα ή σε ποια δημοτική ή περιφερειακή παράταξη ανήκουν. Δεν έχει σημασία αν είναι γυναίκα ή άντρας και ποια ηλικία έχει. Σημασία είναι πως οι υποψήφιοι αυτοί, δεν είναι μόνο προκλητικοί, δεν μειώνουν μόνο το κόμμα τους ή τις παρατάξεις τους, δεν υποτιμούν επίσης το νοητικό μας επίπεδο, αλλά είναι και άκρως επικίνδυνοι για τις πόλεις μας, τις περιφέρειές μας και τη χώρα μας. Θα τους ψηφίσουμε;

Αν τους ψηφίσουμε ποιο θα είναι το πολιτικό μας κριτήριο και επίπεδο; Και τι θα κερδίσουμε ως πολίτες;

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι γυρολόγοι που γυρνούν απ’ το πρωί ως το βράδυ σε πολυσύχναστα σημεία; Πως θα τους διακρίνουμε για να τους καταψηφίσουμε στις 26 Μαΐου και έτσι να τους δηλώσουμε πως δεν είναι καθόλου εκλεκτοί μας για να τους εκλέξουμε;

Αυτοί δεν γνωρίζουν κανένα τοπικό πρόβλημα της πόλης τους και σχεδόν όλοι δεν γνωρίζουν τα όρια του Δήμου τους!

Γυρνούν στολισμένοι σαν λατέρνες, μεταλλαγμένοι στα εργαστήρια ομορφιάς και μοιράζουν κάθε λογής χαϊμαλιά, φρουφρού κι αρώματα όπως: μπλουζάκια, καπελάκια, κουκλάκια, σοκολατάκια, μπισκοτάκια κ.λ.π. Μάλιστα για το μοίρασμα ξεφτιλίζουν, κατά την άποψή μου, και το γυναικείο φύλλο αφού  μετατρέπουν σε Τσιτσολίνες, τις νεαρές κοπέλες που πάνε για λίγα Ευρώ να μοιράσουν τις αηδίες και τα ξεράσματα των αδόκιμων υποψηφίων.

Αστείο για κωμωδία είναι πως πριν λίγες μέρες μια κυρία υποψήφια μοίραζε κάτι χαϊμαλιά στα Ταμπούρια. Ήρθε μια κοπελίτσα και μου πρόσφερε ένα καπελάκι, κουνιστή και λυγιστή, με χαμόγελο πιθανής-απίθανης υπόσχεσης, όπως αυτές των κοριτσιών που εργάζονται στα μπαράκια. Το καπελάκι έγραφε τα στοιχεία της υποψήφιας. Ρώτησα, λοιπόν, την κοπελίτσα αν είναι μαζί τους η υποψήφια και πράγματι τη φώναξε με προσποιούμενο σεβασμό και ήρθε σε μένα. Χαιρετηθήκαμε, συστηθήκαμε και της είπα:

–Κυρία μου εδώ είναι άλλος Δήμος και όχι αυτός που πολιτεύεστε.

–Ααα συγνώμη… Ψέλλισε και άρχισε να επιπλήττει την κοπελίτσα που την είχε οδηγήσει εκεί.

Στο καφενείο γελούσε κάθε πικραμένος, ενώ η υποψήφια μάζεψε τις κοπελίτσες και εξαφανίστηκε.

Υποψήφιοι αυτής της πολιτική ποιότητας μετατρέπουν τις εκλογές σε επικίνδυνο Λούνα – Πάρκ, αφού προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος και κατ’ επέκταση το δημοκρατικό μας πολιτικό σύστημα. Αν ω μη γένοιτο βρεθούν πολίτες και τους ψηφήσουν και εκλεχθούν, τότε όλοι μαζί μπαίνουμε στο τρενάκι του τρόμου ή στην πανύψηλη ρόδα που ο κεντρικός της άξονας περιστροφής και στήριξης είναι διαβρωμένος.

Ταπεινά πιστεύω πως κάθε ψήφος σε τέτοιο απολιτικό υποψήφιο, άνδρα ή γυναίκα, μικρής ή μεγάλης ηλικίας είναι η διαγραφή όλων αυτών που έζησαν, η χρεοκοπία αυτών που ζούμε και ο αφανισμός αυτών που έρχονται. Είναι τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που αποκόβουν ένα λαό από την ηθική και την πολιτισμική του κληρονομιά, πετώντας τις αξίες στον Καιάδα υιοθετώντας την εγωπαθή κενοδοξία του κάθε ή της κάθε μαριονέτας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *