ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Όλοι αυτοί πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

Ιλαζαρακοσωάννης Σπ. ΛαζαράκοςΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Το 2022 μπήκε με πολύ κακούς οιωνούς για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Την ώρα που γράφεται το παρόν τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ουκρανία. Η Ρωσία με τις ΗΠΑ, στην πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών μάλλον μας κατέδειξε πως δυστυχώς δεν τα βρήκαν. Ω μη γένοιτο μία σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας είναι πλέον ορατή στο πολύ εγγύς μέλλον, ίσως και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος. Γονυπετώς παρακαλούμε τον Κύριο να αποτρέψει αυτή την πολεμική σύρραξη, στην οποία θα εμπλακούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. καθώς επίσης και οι δορυφόροι της Ρωσίας.

Το όλο αυτό γεωπολιτικό σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα Σάββατο, μας οδηγεί τους Έλληνες σε σκέψεις και προβληματισμούς, σχετικά με τα όσα έχει προσχεδιάσει η Τουρκία να πράξει σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην απόλυτη συμμαχία με τις ΗΠΑ και τους έχει παραχωρήσει την Αλεξανδρούπολη για στρατιωτική τους Βάση, τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ καταργούσαν τον αγωγό φυσικού αερίου (EAST MEAD).

Έχουμε γράψει πως η Τουρκία προσπαθεί να γίνει Περιφερειακή Δύναμη που θα ελέγχει Ανατολική Μεσόγειο. Εδώ υπάρχει σύγκρουση με Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο. Ενώ υπάρχει πελατειακή σχέση μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας με την Τουρκία. Πρόκειται για ένα χάος στην Ε.Ε. αφού οπλικά συστήματα δεν μπορούν να πουληθούν από Ευρωπαϊκές Χώρες σε Αμερική και Άπω Ανατολή. Αυτά θα τ’ αναλύσουμε σ’ άλλο άρθρο.

Μέσα σε αυτό το Παγκόσμιο Πανδαιμόνιο εμάς η βελόνα έχει κολλήσει στην Πανδημία, που άλλοι ειδικοί μιλούν πλέον για Επιδημία, άλλοι για Ενδημία και πολλά άλλα διάφορα.

Σύμφωνα με το λεξικό Δημητρίου Β. Δημητράκου, που αν θυμάμαι καλά, διαφήμιζε σε τηλεπώληση πριν δύο – τρία χρόνια και ο Άδωνις Γεωργιάδης, πληροφορούμαστε τα εξής: Επιδημία είναι «επί μεταδοτικών ασθενειών, διάδοσις, εξάπλωσις». Πανδημία: «εξαπλουμένη καθ’ άπασαν την χώραν». Ενδημία: «λοιμώδης νόσος, επιχωριάζουσα έν τινι (σε μερικούς)».

Όλα αυτά μας κάνουν τους Έλληνες να βρισκόμαστε σε μια χαώδη κατάσταση ενώ η Εθνική μας Οικονομία καταρρέει και αντί να βαδίζουμε ως Έθνος προς την σωστή κατεύθυνση να αντιμετωπίσουμε τα τυχόν δαιδαλώδη Ελληνοτουρκικά ζητήματα, με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα ουτοπική ελπίδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *