Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανταρσία στο Λιμάνι.Συγκέντρωση για το Παλατάκι

ανταρσίαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 το πρωΐ, η εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Παλατάκι. Δεκάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες απαίτησαν να αποδοθεί η έκταση των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι στους κατοίκους ως χώρος πρασίνου, αναψυχής και ανάδειξης της αρχαιολογικής κληρονομιάς της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Λιμάνι, η Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλος στην Α Κοινότητα, η Μαρία Ζαχαρία, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης μέλος ΔΣ του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά και ο Νίκος Λαγονίκος, κάτοικος της περιοχής. Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Δημήτρης Γκερλές (Πειραιάς για Όλους) και Νίκαιας, Κατερίνα Θωίδου (Ανταρσία στην Κοκκινιά).

Μετά τη συγκέντρωση έγινε ξενάγηση στον αποκλεισμένο με συρματοπλέγματα χώρο από τη Δήμητρα Βήνη και τον Βασίλη Τσελέντη, καθηγητή θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Πα.Πει. Φάνηκαν οι τσιμεντωμένες αρχαιότητες αλλά και ότι ο μεγάλος αυτός χώρος μπορεί να δώσει μια βαθειά ανάσα στην τσιμεντούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *