ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ..Ανέκαθεν υπήρχε το Ελληνικό Γένος

παλαιών πατρών γερμανόςΗ άποψη ότι το 1821 έγινε εθνογένεση στηρίζεται σε μια προσέγγιση της Ιστορίας από την οπτική γωνία της Δύσης και αναπαράγεται από κονδυλοφόρους που αποδέχονται και υιοθετούν τον Δυτικό πολιτιστικό ιμπεριαλισμό, και τη λογική της θεώρησης των πάντων μέσα από τους αποικιοκρατικούς παραμορφωτικούς φακούς της Εσπερίας. Επειδή η Δύση καθυστέρησε να συγκροτήσει εθνικά κράτη, θεωρεί πως αυτό πρέπει να ισχύει για όλο τον κόσμο. Κι επειδή η χώρα μας λειτουργεί ως μεταπράτης και παρασιτική απόφυση της Δύσης, υπάρχουν πάντα και οι πρόθυμοι υπηρέτες που στο ιδεολογικό πεδίο θα στηρίξουν τις ανιστόρητες απόψεις της  αποικιοκρατίας ενάντια στην ίδια τους την ιστορία και το λαό.

Κι όμως, ακόμα και ο πατριάρχης της άποψης αυτής, ο Ε. Γκέλνερ, του οποίου τις απόψεις αναχαράσσουν αυτοί που έμαθαν να περιφρονούν κάθε τι Ελληνικό θαμπωμένοι από τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, είχε αναγνωρίσει ότι η θεωρία του περί δημιουργίας των εθνών στο Μεσαίωνα δεν ισχύει για έθνη ιστορικά όπως, μεταξύ άλλων, και το Ελληνικό.

Οι εθνομηδενιστές που συκοφαντούν την Επανάσταση του 1821, αρνούνται να κατανοήσουν ότι αυτή είναι ο πρώτος (έστω και μερικά) επιτυχημένος σταθμός σε μια διαρκή αντιστασιακή διαδικασία, ένοπλη και πνευματική, από τον 15ο αιώνα με τους stradioti και τον Κροκόδειλο Κλαδά μέχρι το 20ο αιώνα, αδυνατούν να κατανοήσουν τον νεοελληνικό διαφωτισμό, αυτόνομο και προγενέστερο του ευρωπαϊκού και με διαφορετικά προτάγματα, αγνοούν τον κοινοτισμό ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης του υπόδουλου Γένους και το ρόλο της Ορθοδοξίας στη διατήρηση της ιδιοπροσωπίας μας.

Δε θα θέλαμε να κάνομε συνειρμούς που θα συνδέουν την παρασιτική και μεταπρατική ένταξη της Ελλάδας στο Δυτικό γίγνεσθαι, και άρα την υιοθέτηση ανιστόρητων απόψεων…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *