Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βράβευση Ευάγγελου Δήμοβιτς, Ιάκωβο Τσουράκη Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

δήμοβιτσ ιάκωβοςΤην Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η Διοίκηση του Πειραϊκού Συνδέσμου τίμησε δύο εξαιρετικά στελέχη του, που προσφέρουν για πολλά χρόνια υπηρεσίες που τον τιμούν και τον θέτουν στην πρώτη γραμμή των πνευματικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας.

Βραβεύτηκαν οι αγαπημένοι μας, εκλεκτοί φίλοι: Ευάγγελος Δήμοβιτς, Ιάκωβος Τσουράκης, πολύ δίκαια γιατί η ζωή τους όλη είναι δεμένη με τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, την ύπαρξή του, την Ιστορία του, το παρελθόν και το μέλλον του.

Ο Ευάγγελος Δήμοβιτς γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάστηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στο νυκτερινό γυμνάσιο του Πειραϊκού και πήρε πτυχία από την Πάντειο Σχολή και την Βιομηχανική Πειραιά.

Υπηρέτησε στον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, φθάνοντας στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή, εκπροσωπώντας τον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι δραστήριο και επιφανές μέλος της Πειραϊκής Κοινωνίας και του Πειραϊκού Συνδέσμου, από το 1962, έχοντας υπηρετήσει σε όλα τα διοικητικό πόστα του.

Ο Ευάγγελος Δήμοβις διακρίνεται πάν’ απ’ όλα για τον ακέραιο χαρακτήρα, το άμεμπτο ήθος, την ειλικρίνεια, την εργατικότητα, την εντιμότητα και είναι πράγματι από τα λίγα δακτυλοδεικτούμενα άτομα του Πειραιά, που τον στολίζουν και του δίνουν τον αέρα μια πόλης με πολίτες που ξεχωρίζουν.

Ο Ιάκωβος Τσουράκης, ο έτερος των βραβευθέντων, είναι η κινητήρια δύναμη του Πειραϊκού Συνδέσμου, είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι θα ήταν ο Πειραϊκός χωρίς τον Ιάκωβο.

Άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ασφάλεια, καθαριότητα, εύρυθμη λειτουργία, επισκευές. Όλα περνούν από τα χέρια του Ιάκωβου. Ειδικά στα ηλεκτρολογικά μπορούμε να πούμε πως είναι μια πραγματική αυθεντία, ένας ακούραστος εργάτης.

Ο Ιάκωβος διαθέτει ήθος, χαρακτήρα, τιμιότητα, ευσυνειδησία, άψογο χαρακτήρα, ευγενείς τρόπους και καλοσύνη ψυχής. Πολλές φορές τον έχουμε δει να πηγαίνει και να βοηθά συμπολίτες που κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα ή να έχουν βλάβες ηλεκτρισμού, χωρίς να εισπράττει χρήματα ούτε για τα υλικά του.

Δύο βραβεύσεις ανθρώπων του Πειραϊκού και του Πειραιά, που ξεχωρίζουν όμορφα στην πόλη μας και αποτελούν σημεία αναφοράς της.

Συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Βαγγέλη Καρλάφτη, που έχει αναδειχθεί ως η καλύτερη, από όλες όσες γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *