Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Αιγάλεω.Δημιουργία αμπελώνα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ2Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) δημιουργεί έναν πρότυπο αμπελώνα στο Άλσος Αιγάλεω στη θέση «Φυτώριο».

Η φύτευση και δημιουργία του αμπελώνα, με ποικιλίες από παλιά ελληνικά κλήματα, θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις και στοχεύσεις για την κοινωνία, την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, αφού το Αιγάλεω είναι ένας πυκνοδομημένος αστικός χώρος, με πολλά φορτία και κάθε τι προς την περιβαλλοντική κατεύθυνση επιδρά θετικά.

Επιπροσθέτως, επέρχονται εκπαιδευτικά οφέλη, αφού θα μπορούν να επισκέπτονται τον αμπελώνα και τα σχολεία.

Τέλος, η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στην έρευνα, αφού την εποπτεία θα έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του οποίου η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αμπελώνα και θα εντείνει την εκπαιδευτική – ερευνητική διαδικασία στον τομέα της οινολογίας.

Η υλοποίηση του έργου παρακολουθείται εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον Καθηγητή Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής επιστημών Τροφίμων, κ. Ηλία Κόρκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *