Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίστηκε η κακοκαιρία

Ανακοίνωση Δημάρχου Ανδρέα Ευυθυμίου

ευθυμίου«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί στην πρόσφατη μεγάλη χιονόπτωση της Δευτέρας (15/2) και Τρίτης (16/2), ένα σπάνιο και έντονο φυσικό φαινόμενο για την περιοχή μας το οποίο μάλιστα χάρηκαν οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι, δεν δημιουργήθηκε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου μας με τις οδηγίες της αιρετής διοίκησης είχαν ήδη προετοιμαστεί και είχαν προβεί σε μέτρα πρόληψης.

Συγκεκριμένα:

  • Ο τομέας Πρασίνου – Κηποτεχνίας είχε φροντίσει να κλαδευτούν τα περισσότερα επικίνδυνα δένδρα ενώ αντιμετώπισε άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάστηκε.
  • Ο τομέας της Καθαριότητας φρόντισε να μην υπάρχουν σκουπίδια στους κάδους πριν το ξεκίνημα της χιονόπτωσης ενώ τα φρεάτια καθαρίστηκαν και πάλι μόλις ανακοινώθηκε η πρόβλεψη για την επέλαση ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Επίσης ο τομέας καθαριότητας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, είχε εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια σε αλάτι ώστε να μην κλείσει κανένας δρόμος στο Μοσχάτο και στον Ταύρο και αξιοποιήθηκαν τρία μηχανήματα δύο φορτωτές και ένα bobcat) που αποχιόνιζαν συνεχώς το δίκτυο στη διάρκεια της χιονόπτωσης.
  • Ο τομέας της Κοινωνικής Υπηρεσίας λειτούργησε με βάρδιες παρείχαν πληροφορίες και υποστηρίχτηκαν αποτελεσματικά άστεγοι με τη μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας το βράδυ της Τρίτης όπως και παροχή άμεσης βοήθειας σε άτομα που είχαν επείγουσες ανάγκες.
  • Το «Βοήθεια στο σπίτι» οργάνωσε εσωτερικά δρομολόγια εξυπηρέτησης ηλικιωμένων για να εμβολιαστούν αλλά και υγειονομικού προσωπικού που δεν είχε εύκολη πρόσβαση στο κέντρο εμβολιασμού.
  • Οι Τεχνικές Υπηρεσίας και η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού αντιμετώπισαν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε.
  • Οι Υπηρεσίες παρείχαν πληροφορίες όλο το 24ωρο, όπως και άμεσης εξυπηρέτησης στους πολίτες που αδυνατούσαν να μεταβούν στην εργασία τους.

Ειλικρινά νοιώθω υπερήφανος που εργαζόμαστε σε ένα Δήμο – υπόδειγμα όπου εργαζόμενοι και αιρετοί λειτουργούν με υψηλή επάρκεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *