Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη. “Μαθαίνω τα Συναισθήματα – Γνωρίζω τον εαυτό μου”. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

λαγουμιτζής 1 Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Εκπ/κό Πρόγραμμα  που διοργάνωσε η ΕΠΑ (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά) σε συνεργασία με την Εταιρεία “Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα” και τη “Δράση Νίκαιας”. Σκοπός του Προγράμματος ήταν η ενασχόληση των παιδιών με την έκφραση και τη διαχείριση των Συναισθημάτων τους. Τίτλος του προγράμματος αυτού, “Μαθαίνω τα Συναισθήματα – Γνωρίζω τον εαυτό μου”.

Γέμισαν έτσι τα Σαββατοκύριακα από μοναδικές στιγμές ανεπανάληπτης εμπειρίας και επικοινωνίας.

Είχα τη χαρά να ακούσω τα παιδιά να μιλούν για τα συναισθήματά τους, να τα αναγνωρίζουν. Να εξηγούν τι είναι χαρά, θυμός, θλίψη, ευτυχία, απόρριψη, αγάπη, μοναξιά, καλαγουμιτζής 2ι πολλά άλλα και να προσπαθούν να τα διαχειριστούν. Με τρόπο βιωματικό, με παιχνίδια ρόλων, με ζωγραφική και με ουσιαστικό διάλογο, γεμίζαμε τα Σαββατοκύριακά μας με όμορφες εικόνες που χάραζαν τις ψυχές όλων μας και σφράγιζαν τη μνήμη μας ανεξίτηλα.

Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω την ΕΠΑ Πειραιά και ιδιαίτερα την Διευθύντρια την κ. Κουζούμη, για την πρωτοβουλία της αυτή και την πρόσκλησή της. Καθώς επίσης και να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήρια μου για τις άψογες συνθήκες φροντίδας και διαβίωσης των παιδιών στο χώρο του ιδρύματος.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Εταιρεία “Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα” για την τέλεια συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια του προγράμματος αυτού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τη “Δράση Νίκαιας” που μου έκανε την τιμή να με εξουσιοδοτήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα καταπληκτικά παιδιά της ΕΠΑ Πειραιά, τους μικρούς μαθητές μου, που η συμμετοχή τους και η δημιουργικότητά τους με γέμισαν ικανοποίηση και ομόρφυναν τις στιγμές που ήμουν κοντά τους.

Μιχάλης Λαγουμιτζής

Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *