Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Στήριξη Παιδικών Ιδρυμάτων

ΝΙΚΑΙΑ1Tο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, παρέδωσαν δωροεπιταγές για τις ανάδοχες και μονογονεϊκές οικογένειες του κέντρου. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή του προσωπικού βρεφονηπιακών σταθμών που διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο  bazaar γι’ αυτό το σκοπό. Η ανταπόκριση των γονέων των σταθμών ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής Κώστας Μαραγκάκης, ο Διευθυντής των Βρεφονηπιακών σταθμών Γ. Δάγλας και αντιπροσωπεία τμηματαρχών της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, άφησαν τα «δώρα» τους στο ΜΗΤΕΡΑ, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου με πρωτοβουλία της εντεταλμένης συμβούλου Δέσποινας Σωτηροπούλου με «Το γκι… της αγάπης» έφτασε στις στέγες των παιδιών του ΜΗΤΕΡA και του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, προσφέροντας γλυκίσματα και βιβλία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο «Η ΠΙΣΤΗ», γλύκαναν τις ψυχές των παιδιών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» με παραδοσιακούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Η δράση επεκτάθηκε και στα Παιδικά Χωριά SOS που ζέσταναν με πετρέλαιο.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι συγκινητική η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που αφορούν το παιδί και τις ανάγκες του. Και αυτή τη χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας μας για τα παιδικά ιδρύματα καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που πήραν αυτή την πρωτοβουλία αλλά και στους γονείς των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα σ’αυτό το κάλεσμα αγάπης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *