Δήμος Πειραιά.Δράση για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης που επλήγησαν λόγω της πανδημίας Covid-19

ΜΩΡΑΛΗΣΥπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η απόφαση για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά».

Η σημαντική αυτή κίνηση του Δήμου Πειραιά έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, στη δύσκολη παρούσα συγκυρία λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων.

Η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης, που έχει μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, μπορούν να είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πειραιά και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και οικονομικές ζημιές λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19. Η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500,00€ και μέγιστο τα 20.000,00€.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Υπογράψαμε την απόφαση για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Πειραιά, που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Πειραιά και την τοπική οικονομία της πόλης.

Πόροι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΠΕΠ Αττικής της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και την ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά, θα διατεθούν με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πειραιά και λόγω της πανδημίας αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και οικονομικές ζημιές.

Ο Δήμος Πειραιά, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πράξη. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να μην σταθεί έμπρακτα δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *