Δήμος Πειραιά.ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ

 

Δήμος ΠειραιάΟ Δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», τιμούν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25η Οκτωβρίου), με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις:

«Επαφή με τον Ειδικό» – Δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού στο «Μεταξά»

Μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά» θα πραγματοποιούνται δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη. Η εξέταση θα πραγματοποιείται  κατόπιν ραντεβού με εξειδικευμένο χειρουργό μαστού και εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνεται παραπομπή για περαιτέρω δωρεάν έλεγχο.

Ημέρες και ώρες εξετάσεων:

Τετάρτη 21/10, Πέμπτη 22/10 και Παρασκευή 23/10 (από 15:00 έως 19:00).

Τηλέφωνα για ραντεβού: 213.20.79.420 & 21 (καθημερινά 09:00 -14:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»

Στις 12.00 οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, για να στολίσουν τα «Δέντρα της Ελπίδας», να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας θα κληθούν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

«Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού

Από τις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με σύνθημα «βάλε τα ροζ» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα μοιράσουν ροζ κορδέλες και τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ

Λίγο μετά τις 19:30, το επιβλητικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου θα φωτιστεί στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.

Μέτρα για την προστασία από την Covid-19: Ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *