Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Εθελοντικοί καθαρισμοί στις παραλίες Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια, Όρμο Αφροδίτης και υποβρύχιος καθαρισμός στο Μικρολίμανο

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε στοχευμένες δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

Πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί παράκτιοι καθαρισμοί στα Βοτσαλάκια σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Eco Project», στην Φρεαττύδα με τη συμβολή της ομάδας «Save your hood», στον Όρμο της Αφροδίτης με την εθελοντική συνεισφορά της «OCEANKING», ενώ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων προχώρησε σε υποβρύχιο καθαρισμό της θάλασσας του Μικρολίμανου.

Στις οικολογικές δράσεις στη παραλία Βοτσαλάκια και στο Μικρολίμανο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα δράσεις καθαρισμού του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».  Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς σε όμορφα σημεία της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί, για να είναι οι παραλίες μας, οι θάλασσές μας, η πόλη μας καθαρή, οφείλουν να συμβάλλουν και οι πολίτες προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς στα Βοτσαλάκια, στην Φρεαττύδα, στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο. Αν και οι παραλίες μας, το τελευταίο διάστημα, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση πραγματοποιούμε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, εθελοντικούς καθαρισμούς, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι και οι  πολίτες  πρέπει να συμβάλλουν, προκειμένου να διατηρούμε τις παραλίες και γενικά τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *