Δήμος Πειραιά.Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

ΖΩΑ2 Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και από την Κυριακή 4 Απριλίου και για μια εβδομάδα συγκεντρώνει τροφές για τα αδέσποτα, (γατάκια και σκυλάκια), σε κοινή δράση με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα εξής σημεία:

Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος»: παραλία Βοτσαλάκια

-Πάρκο Κοινωνικοποίησης Σκύλων – Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την πρώτη ημέρα της δράσης, συγκεντρώθηκαν περισσότΖΩΑ4ερα από 200 κιλά τροφή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε μαζί με την οικογένειά του και στα δύο σημεία όπου οι πολίτες,  προσέφεραν τροφές για τα αδέσποτα.

Το παρών έδωσαν επίσης, η Πρόεδρος του ΣΕΦ κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Ε.Σ.Π. και ιδιοκτήτης της Ν .Θ. Μανεσιώτης & Υιός Α.Ε κ. Νίκος Μανεσιώτης.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες και ποτίστρες σε πάρκα και ευδιάκριτα σημεία των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ταΐζουν τα αδέσποτα δημότες και φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης. (Αναλυτικά τα σημεία: https://bit.ly/3rOMnVk)

Υπάλληλος από την υπηρεσία Πρασίνου φροντίζει ώστε καθημερινά να υπάρχει τροφή και νερό. Οι πολίτες που ταΐζουν αδέσποτα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας της περιοχής τους, για να παραλαμβάνουν ξηρά τροφή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι μια σημαντική ημέρα ειδικά για τη χώρα μας, καθώς στην Ελλάδα έχουμε πολλά αδέσποτα ζώα. Στον Πειραιά έχουμε τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σε διάφορα σημεία στο κέντρο και στις γειτονιές, ενώ οι πολίτες και οι φιλοζωικές οργανώσεις που επιθυμούν να ταΐσουν τα αδέσποτα μπορούν να παραλαμβάνουν τροφή από τις Δημοτικές μας Κοινότητες. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και χαίρομαι που ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος για τα αδέσποτα και συμμετέχει στις δράσεις μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *