Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά. Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Παρουσίαση υπηρεσιών για την δράση «e-λιανικό»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ1 Η παρουσίαση της δράσης «e-λιανικό» πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης, στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, παρουσία λίγων συμμετεχόντων στο πλαίσιο  τήρησης των μέτρων ασφαλείας κατά του COVID – 19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, υποδέχθηκαν στο νεοσύστατο Κέντρο τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλη Κορκίδη, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά, τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργο Παπαμανώλη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θοδωρή Καπράλο, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό καΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ3ι ενημερώθηκαν εκτενώς για τις υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας ως προς τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων για την ένταξη στη δράση  «e-λιανικό».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο CEO της ICAP κ. Νίκος Κωνσταντέλλος, ενώ τη δράση παρουσίασε η κ. Αναστασία Ζαχαράκη αναπληρώτρια υπεύθυνη του έργου.

Η δράση «e-λιανικό» είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης που υλοποιείται μέσω του ΕΠΑΝΕΚ, για την υποστήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν e-shop.

Οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για το  «e-λιανικό», με την οποία μπορούν να  δημιουργήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα ή να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη.

Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο με την επιχορήγηση να είναι έως 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου e-shop ή έως 1500 ευρώ για την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητάς τους.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά που ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση ένταξης στη δράση.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι Σύμβουλοι του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας:

-Θα ελέγξουν τη δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στη δράση.

-Θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης Χρηματοδότησης, καθώς και στη συγκέντρωση και την ηλεκτρονική υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

-Θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στην υποβολή της αίτησης πληρωμής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε :

«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα ή να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον, απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και εμείς συντάσσουμε δωρεάν τους φακέλους για την υποβολή τους στο πρόγραμμα «e-λιανικό», παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε :

«Σε μια πολύ δύσκολη φάση για τον κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο, που είναι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα, λαμβάνουμε μέσω του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά μία πρωτοβουλία, έτσι ώστε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά και ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο να αξιοποιήσει το πρόγραμμα  «e-λιανικό».

Πληροφορίες για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας: https://piraeusbsc.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *