Δήμος Πειραιά.Καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας Δράση Δήμου και «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ3 Στην παραλία της Φρεαττύδας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, στέλνοντας μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση ενός σημαντικού Οργανισμού, όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία. Πρόκειται για έναν συμβολικό καθαρισμό, καθώς η παραλία μας είναι σε πολύΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ4 καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει την επίμονη προσπάθεια του Δήμου μας, ώστε οι παραλίες μας να παραμένουν καθαρές».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που πραγματοποιήσαμε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  είναι συμβολική, καθώς οι παραλίες και ενόψει καλοκαιριού έχουν καθαριστεί. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους πολίτες ότι πέραν της καθαριότητας που πραγματοποιεί ο δήμος στις παραλίες καθημερινά, πρέπει όλοι να φροντίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στους ειδικούς κάδους και να υιοθετήσουμε μια στάση υπευθυνότητας, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε:

«Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» την οποία διοργανώνουμε για 20η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει τον καθαρισμό των παραλιών σε πόλεις ανά την Ελλάδα και μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί υποχρέωση αλλά και βασικό δικαίωμα μικρών και μεγάλων».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *